keskiviikko 17. syyskuuta 2014

Minimekko.

Vihdoin voin esitellä tämän lahjan sisällön..! Sen saaja oli/on yhtä pieni ja söpö tytöntyllerö kuin mitä pakettikin.
Riemuitsen, koska ensimmäistä kertaa ikinä ompelin alusta asti kaavoista(!) mekon näin pienessä koossa!
Ja lopputulos näyttää tältä. Noin 80/90 koon mekko, jonka kädentiet ovat kuitenkin sen verran suuret, että kun pituus ei enää mene mekkona, sitä voi käyttää tunikana. Menee tuollaisenaan tai liivimekkona, kun sen alle pukee pitkähihaisen trikoopaidan. Tämmöinen monikäyttöisyys on kyllä hyvästä, se pidentää myös vaatteen käyttöaikaa kivasti.

Ja eikö ole ihastuttava kangas! Rakastan noita sävyjä ja herttaisia kukkia! Kankaalla on myös tunne-arvoa, koska se on tooooosi vanha - paino sanalla vanha. Ja vihdoin luulin, että sain lopulta käytettyä kaikki viimeisetkin kangaspalat tuosta, mutta ehei, eihän tuo mekko paljoa kangasta kuluttanut ja edelleen sitä jäi..vaikka toiseen tytöntyllerön vaatteeseen.
Vaikka mekon malli on simppeli (vain kaksi kappaletta ja neljä saumaa - tosin jouduin valmistamaan takakappaleen kahdesta sivukappaleesta, jolloin tuli tehtyä ylimääräinen takasauma), ei se ole silti mielestäni tylsä. Ja mekolle tuli kivan viimeistelty look, kun reunojen kääntämisen sijaan teinkin kankaasta vinonauhakanttaukset niin pääntiehen, kädenteihin ja helmaan.
Loppuun yksinkertaistettu tutoriaali ompeluvaiheista:

Ompele vaikka tässä järjestyksessä: 1. Tarvittaessa huolittele ensin mekkokappaleiden reunat. 2. Ompele oikeat puolet vastakkain ensin olkasaumat yhteen. 3. Käännä tai kanttaa kädentiet. 4. Ompele sivusaumat yhteen oikeat puolet vastakkain. 5. Käännä tai kanttaa helma sekä pääntie ja halkio. Lisää käänteeseen joko solmimisnauhat tai nappi ja lenkki. (Ainakin, jos kankaana puuvilla: 6. Silitä saumat auki.)

6 kommenttia:

 1. söpönen! Tein itsekin kaksi pienen pientä mekkoa, käy kurkkaamassa http://tuunaustilkkujatyyny.blogspot.fi/2014/08/taikan-ja-tuulin-lahjoja.html . Nämä huolittelin ihan vinonauhalla ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) käynpäs heti kurkkaamassa millaiset sinä teit! :)

   Poista
 2. Tuli kyllä tosi siisti ulkonäkö noilla vinonauhakanttauksilla ja kuinka kaunis kangas juurikin pikkuneidin mekkoon. Pieni käsilaukku samasta kankaasta vois olla kans kiva <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Käsilaukku kävi minunkin mielessäni, mutta neiti ei vielä sellaisista mitään ymmärrä, joten sellaisen asusteen tekemistä voisi harkita tunikan kaveriksi jahka tyttö kasvaa :)

   Poista

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.