keskiviikko 9. syyskuuta 2015

DIY: lasinen minikupu.

Nyt tuli taas lajiamme oudot kierrätykset. Ehkä vähän. Yhtä ministi kuinka mini tämä lasikupu on. Kuka arvaa mistä se on?
Kyllä, se on pieni jalallinen juomalasi! Se rikki meni, että kilahti vain. Aika nätisti vielä siruitta. Meinasin ensin lasipikaliimalla vetää jalan kiinni yläosaan, mutta eipä siitä enää olisi ollut turvalliseen juomakäyttöön.. joten tein kuvusta kuvun. Liimasin jalan tyngän peitoksi metallisen suojan (suoja on tästä puretusta kaulakorusta) ja siinäpä se sitten olikin, käyttöön valmis!
Aion käyttää kupua sisustuksessa koristeena ja varmasti myös keittiössä/kattauksessa. Voisin niin nähdä kuvun alla pienen herkullisen leivoksen odottamassa syöjäänsä! Meinasin jo alkaa leipomaan minimuffinsseja, jotta olisin saanut söpöä ruokaa rekvisiitaksi, mutta jumantsukka, valkosipuliin oli tyytyminen. Ankeaa. Onneksi sentään valkosipuli itsessään on mahtavaa.

Sitten jäljelle jää vain kysymys: saisikohan lasin jalan kierrätettyä vielä johonkin? Ideoita?

16 kommenttia:

  1. Kaapin/laatikon vetimenä jotenkin? Ripustuskoukkuna?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hmm, ripustuskoukku voisi olla aika makea..mitenköhän (ja minne) sen toteuttaisi..

      Poista
  2. Lykkää jalka johonkin kukkaistutukseen niin saat tuikulle/kynttilälle alustan asetelmaan ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oho, tuo olisi kyllä hyvinkin potentiaalinen idea! :) Mietin tätä!

      Poista
  3. Kylläpä on söpö pieni kupu. Joku pieni hekkujuusto voisi olla myös tarjolla sen alla. Olen ehkä jossain nähnyt lasin jalasta tehdyn sormustelineen...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) vau, pitääpä googletella löytäskö vastaavaa jo olemassa olevaa toteutusta sormustelineenä.. :)

      Poista
    2. Moi taas! Itse asiassa yritin itsekin googlettaa enkä löytänyt. Voi olla että olenkin nähnyt sellaisen valmiin lasisen sormustelineen, joka ei ole tehty jalkalasista mutta joka muistuttaa kristallilasin jalkaa... Mutta joka tapauksessa sellaisen voisi tehdä tuosta jalasta...

      Poista
    3. Aivan, se voikin olla mahdollista :)

      Poista
  4. Tuohon jalan "pohjaan" vois ite väsäillä jonkun pyöreän leimasimen ja sitten näppärästi leimailla :D

    VastaaPoista
  5. Olisko sulla vinkkiä rikkinäisen mukin uusiokäyttöön? Lemppari muumimukin reunasta lohkesi pieni pala juuri siitä mihin huuleni laitan ja nyt se on kauheen terävä :( ei voi juomiseen enää oikein käyttää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hmm. Ei varmaan riitä kotipoltettava posliinimaali paksuna kerroksena silottamaan palaa? Niin minä sain yhdelle mukille lisäaikaa. Jos ei juomiseen voi käyttää niin ainahan mukin voi siirtää kynäkupiksi, hammasharjatelineeksi, hiuspompuloille, parin desin mitaksi, pienen kasvin ruukuksi...mihin vain säilyttimeksi :) ja viimisenä vaihtoehtona on hajottaa sirpaleiksi koko muki ja käyttää palat mosaiikkikoristeina vaikka betonitöihin tai jotain muuta radikaalia... :D toivottavasti löytyy jokin idea muumimukillesi! Harmillista, että se meni lohkesi.

      Poista
  6. Tuo posliinimaali vinkki vois toimiakin, koska lohjennut pala on hyvin pieni, mut tosiaan terävä. Pitää vaan hommata sitä jostain... Täältä pikkukaupungista tuskin löytyy sellaista maalia mutta kiitos vinkistä, pitää ehkä sukeltaa netin ihmeelliseen maailmaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niin, eikun kokeilemaan :) löytyy varmasti erilaisina nettikaupoista. Voit kokeilla myös posliinitussia. Voi sitäkin tussata useampaan kerrokseen niin jos se auttaisi :)

      Poista

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.