lauantai 16. huhtikuuta 2016

Mitä näille tekisit?

Moni nainen tunnistaa kuvan rasiat, nämä Libressen metalliboxit. Ensimmäinen kampanja vuosia sitten oli kiva, mutta sitten rasioita alkoi kertymään. Välillä oli pakko ostaa aina pakkaukseen teipatun kylkiäisen kanssa, kun ei ilmankaan saanut. 
Nyt olen näitä pyöritellyt jo useamman kerran ees ja taas. Mitä näille tekisi? Mihin käyttäisi? En keksi yhtään kierrätysideaa! Kaikelle pikkusälälle on parempi säilytin. Askartelutarvikkeillekin ovat huonoja, kun ei näe kannen läpi. Metallinkeruuseen laitto ei ole mielestäni hyvä vaihtoehto, ovat kuitenkin ehjiä (oranssin boxin saranoita lukuunottamatta). En usko, että kierrärillekään kannattaisi lahjoittaa, koska (mielellään olen väärässä mutta) en vain näe, että kukaan noista maksaisi mitään?
Uskon blogin voimaan ja kun olen aikaisemminkin saanut teiltä lukijat hyviä ideoita.. mitä näille voisi tehdä? Miten tai mihin kierrättäisit? Heitäppä idea, jos vaikka löytyisi inspiroiva idea toteutettavaksi?

27 kommenttia:

 1. Kynäkippo niin, että irroittaa kannet, liimaa ne reunoista yhteen ja laittaa yhden pohjan kipon pohjaksi. Selitys huono, mutta siis lopputulos olisi neliön muotoinen kynäkippo :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, voisihan noista irroittaa kannet erilleen! Yritin jo vähän mallilla, mutta reunat eivät ole luotisuorat, joten se tekee vähän liimaukselle haasteita. Ideaa täytyy miettiä miten sen voisi toteuttaa niin, että palat myös pysyvät halutussa muodossa :)

   Poista
 2. Oisko nuo liian pieniä sellaisiksi käsilaukussa kulkeviksi "hätäpakkauksiksi", missä on laastareita, neula ja lankaa, pieni kynä ja paperia yms. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä idea :) tosin vastaava kulkee jo meikkipussukkamaisessa pussukassa mukana. Ideaa voisi pyöritellä, hmm.. :)

   Poista
  2. Mää kans tällästä aikoin ehdottaa :) Itellä on vastaavassa metalliboksissa just särkylääkettä,laastaria,hakaneulaa jne.Oon myös tukkinut ystävien laukkuihin vastaavia paketteja millon milläkin sisällöllä.

   Poista
  3. Tuo ystävillekin jakaminen on hyvä idea! :)

   Poista
 3. Ekana, kun näin kuvat tuli heti mieleen joku itse tehty huulirasva tai kiinteämpi/jämäkämpi käsirasva. Tosin onko liian iso rasia.. Sitten aattelin, että jos tuommosen rasian antaisi 6 vuotiaalle tytölle se luultavasti keräisi kaikki pikku sormukset ja käsikorut siihen, jos antaisi 6 vuotiaalle pojalle se yrittäisi saada siitä hienon lisäosan lelukuorma-autoon. Ilmoittelen jos joku mahtava kuningasidea kypsyisi vielä :D!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä kosmetiikkarasioiksi liian isoja :( aivan, lapsille olisivatkin myös hyviä säilyttimiä.

   Poista
 4. Lahjapakkaus itsetehdyille lasinalusille tai muistipelikorteille. Nahasta tai kankaasta "taskut" jolloin toimisi kukkarona (samaan tapaan kuin c-kaseteista tehdyt kukkarot).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taskut, kuinka hyvä idea :) tämän toteutusta pitää miettiä..

   Poista
 5. Tuli mieleen,että saisko niistä lompakkoa värkättyä.Tommosenaanki varmaan menis siinä käytössä mutta saisko niihin tehtyä jotai sisäosiaki vielä :) Parhaita minilaukkuihin sit :))

  VastaaPoista
 6. Meinasin juuri tota hätävarapakkausta. :) Tai sitten käärii jonkun pienen korulahjan silkkipaperiin ja antaa tuollaisen sisällä. Ainakin pääsee niistä eroon ja saajalla voi olla jatkokäyttöä. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, lahjapakkauksina voisivat myös mennä hyötykäyttöön!

   Poista
 7. Mulla tuli ekana mieleen että jos noita olis enemmän, niin joulukalenteri! Mitens lahjarasiana, tuonhan voi myös koristella niin ei näytä menkkaboxilta, jos se häiritsee😁

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai vitsi tässä ois hyvin kyllä kuukausia aikaa rekrytä loput 19 koteloa :D

   Poista
 8. Mulla kulkeutuu tuollaisessa rasiassa matkoilla mukana korva-, kaula- ja rintakorut. On ihan kätevä, kun eivät pyöri pussin tai meikkilaukun pohjalla. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onko sulla kotelossa joku pehmuste? Meinaan et eikö korut kalise metallia vasten? :D vastaavasti oon käyttänyt pientä nauhakujallista pussia koruille, jonka oon sit laittanu meikkipussukkaan.. Kovakuorinen kotelo ois kyllä joillekin koruille suojaavampi säilytin.. :)

   Poista
  2. Tein jämäkankaasta pienen huivin, joka estää tuon kalinan. :D Tietenkin siihen rasiaan voisi askarella jostain vaahtomuovista pohjan, johon vois korvakorut ja rintakorut laittaa.

   Poista
 9. En tiedä harrastatko geokätköilyä (minä en), mutta voisikohan noista syntyä hyvä kuori kätkölle? Metalli tosin ei varmaan tykkää olla ulkona vaihtelevassa säässä. Enkä tiedä mitä sinne kätkön sisäänkään pitäisi mahtua, joten en tiedä ovatko nämä edes sopivan kokoisia :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanan luova idea! :) en tosin harrasta itse, mutta pari kaveria harrastaa. Mikäli olen oikein kuullut ja ymmärtänyt, kätköille on olemassa jotkut ns. standardikoot esim. filmipurkki tai tietyn kokonen pakasterasia.. :P

   Poista
 10. Mä oon keränny tollaseen rasiaan itsetehtyjen ja ostovaatteiden varanapit muiden nappien joukosta pyörimästä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsetehtyjen vaatteiden varanapit! Tuon otan kyllä käyttöön, jos en ko. rasiaan niin johonkin muuhun :)

   Poista
 11. Näin tämän, niin heti mietin että miten niin ekolla tytöllä ei ole kuukuppia? Naisten kuukautissuojat ja tampoonit on niin huonoja ympäristölle ja olet yleensä niin kierrätys ystävällinen... Sitten ei kerääntyisi näitä rasioitakaan kämppään. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Asia on kovin henkilökohtainen.. Ei se vaan kaikille sovi.

   Poista
 12. Hei, nuo ovat juuri sopivan kokoisia vanupuikoille eli matkoilla vanupuikot kulkevat mulla noissa :) Eivät nuhraannu meikkipussin pohjalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aa, niin muuten varmaan ovatkin juuri sopivan levyisiä vanupuikoille :) hyvin hoksattu!

   Poista

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.