tiistai 19. huhtikuuta 2016

Kestohääkimput: kuusi eri tyyliä.

Vihdoin se on täällä! Tätä olen odottanut: Kauneimmat askartelut -lehden kesänumero! Vihdoin lehtihyllyissä!
Olen tohkeissani ja syy löytyy heti kannesta. Kestokimput - kuusi erilaista tee-se-itse-ideaa! Ja arvatkaa mikä on parasta? Kaikki malliksi tekemäni hääkukkakimput voi valmistaa kokonaan kierrättäen varsia ja pohjia myöten.

Ohjeet työvaiheineen ja kuvapiirroksineen löytyvät lehdestä, mutta katsotaan kuvia kimpuista vähän tarkemmin:
Aluksi lehteen piti tehdä vain yksi hääkimppu. Tein sen viime kesän ystäväni kimpun pohjalta (ks. postaus täältä). Materiaaleina ystävän kimpun pieleen menneet, mutta tähän kimppuun pelastetut tekokukat. Eri lisukkeet, uusi kokoamistekniikka. Samaan tyyliin tein myös sulhasen kukkavieheen.
Mutta sitten inspiraatio iski. Eihän ne kaikki morsiamet inspiroidu valkoisesta! Tein siis värillisen tilkkukimpun.
Ja isomman kimpun punaoranssisessa väriloisteessa! Suuret, yksinkertaiset kukat vahvassa varressa.
Ja koska tyylejä on niin monia, tein myös täysin erilaisen rouheamman kimpun ja myös siihen sopivan kukkavieheen. 
Sitten kokeilin ihan jotain muuta - joskus vain yksi ruusu riittää. Tämä sopisi myös kestokukaksi vaikka ylioppilaalle!
Ja kepeä, pirteä pitsikimppu nuorelle morsiolle tai miten olisi vaikka kaasolle oma kimppu? Osaisitko arvata, että tämän kimpun vartena on saumurilangan muovihylsy? Sen ansiosta kimppu pysyy myös pöydällä pystyssä!
Ja somisteita unohtamatta - tyyliin istuvia kukkia voi laittaa myös hiuksiin ja hääseurueen naisten ranteisiin.
Mallina oli luonnonkaunis ystäväni. Meillä oli hauska päivä, kun kukkia kuvasin hänen kanssaan.

Arvaisiko muuten ettei kuvissa yksikään "mekko" ole oikeasti mekko? Oikeasti kuvissa on verhoja ja yhtä jos toistakin kangasta.

10 kommenttia:

 1. Aivan ihania kimppuja. Tykkään ajatuksesta käyttää kierrätystä myös kimpuissa. Säilyykin pidempään hyvänä kuin aito kukkakimppu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) kyllä, kimppujakin voi tehdä mitä erikoisimmista kierrätysmateriaaleista! Esim. valkoisessa kimpussa on koristelehtiä konvehtirasian suojalevystä (siitä valkoisesta, joka on konvehtien päällä)! Ja hyvin valmistettuna ja koottuna kimppujakin kestää loputtomiin, ei lakastu tai varise :)

   Poista
 2. No nyt on täydellinen ajoitus! Ollaan menossa heinäkuussa naimisiin ja todettiin just että meidän budjetti ei kestä tilata oikeita kukkia mistään valmiina. Kierrätyskimpun kanssa ei tarvi miettiä myöskään tuoksuja, siitepölyä, ötököitä tai lakastumista. Lehtipisteen kautta kotiin :)

  Raleigh

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan, kestokimppu ei sotke tai lakastu :) ei tartte stressata milloin se pitää noutaa ja nuupahtaako se ennen alttaria. Kestokimpun voi tehdä aikalailla mistä ja miten vain, kangaskukkien lisäksi voi käyttää niin monia erilaisia materiaaleja. Toivottavasti saat inspiraatiota ja ideoita kimppuun! Lehdessä on kuusi erilaista tyyliä ja yhdisteltäviä tekniikoita, niiden lisäksi netistä löytyy varmasti lisää ideoita. Toivon sinulle (teille) kovasti onnea ja tsemppiä hääjärjestelyihin! :)

   Poista
 3. No mutta wau! Hitsi sentään. Tekokukista tulee kyl ennakkoajatuksena ekaksi mieleen mauttomuus, mut näähän on tosi kivoja. Erityisesti tykkään tuosta valkoisesta ruusukimpusta. Se on tosi kaunis. Ja siis ihan mielettömän ihanat kuvat! Ei ikinä arvaisi, ettei ole oikeita hääpukuja kuvissa. Oot kyllä kekseliäs ja taitava! :)

  VastaaPoista
 4. Huikeeta! Ihana idea nuo kukat hiuksissa, sopii mihin vaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sarkku :) Totta, voi käyttää niin monenlaisena monissa erilaisissa kampauksissa :)

   Poista
 5. Oi miten hienoja! Tuo kukkaviehe pitseineen on kyllä suosikkini!

  VastaaPoista

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.