tiistai 5. huhtikuuta 2016

Projektikassi.

Tein pikapikaa projektikassin. Sellaisen mihin voi lennosta viskata kaiken purettavan tai ratkottavan. Ne ovat hyviä, kun katsoo telkkaria ja tahtoo tehdä jotain, mutta ei oikein jaksa kiinnostua minkään uuden tekemisestä. Ja purettavaahan on aina, oli se sitten trikookuteen leikkamista, pieleen menneen työvaiheen auki ratkomista tai vanhan työn kokonaan paloiksi purkamista.
Ompelin korimaisen putkikassin täysin kierrätysmateriaaleista. Siinä on kantokahvoina vanhan laukun tekonahkahihnat ja reunoissa vahakankaan suiroa. Itse kassi on pimennyskangasta! Aiemmin joku oli dumpannut kokopitkän pimennysrullaverhon roskiin. Siinä oli mekanismi rikki, mutta rullakankaan leikkasin hyötykäyttöön.

(Ks. myös aiemmin pimennyskankaasta ompelemani toilettilaukku.)
Rullakangas on hauskaa ommeltavaa - vähän tekstiilivahakankaaseen verrattavaa, mutta vähän jämäkämpää materiaalia. Korin kääntäminen vähän mursi sisäpuolta naarmuille, mutta samapa tuo. Nätti tasku kompensoi "naarmuuntunutta" pintaa!
Ja jos purkuprojekteja ei ole, voi korikassin taitella pieneen tilaan pois.

4 kommenttia:

 1. Oi, rullaverho on ilahduttava löytö! Kiva pussukka. Itselleni en ehkä arvaisi tuolla käyttöfunktiolla tehdä. Pelkäisin sen suorastaan kannustavan keräilemään keskeneräisiä töitä. ;) Koitan koko ajan enemmän tsempata itseän siihen suuntaan et hommat tehdään alusta loppuun ja sit kun -osasto olisi minimalistinen. Siihen on vielä matkaa, mut sitä kohden. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) samassa minimalistisen käsityöfilosofian matkalla sitä ollaan :D itselle sopii tällainen juttujen kasaaminen yhteen paikkaan - kun tiedän missä ne ovat, pystyn paremmin tarttumaan toimeen ja "tuhoamaan" ne pois :)

   Poista
 2. Jotenkin sitä aina toistaa itseään, mutta upeaa jälkeä. Värimaailmaltaankin minun makuuni :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toisto on oikein hyvä aina välillä :D kiitos! Mustavalkoinen se on usein se parhain värimaailma ;)

   Poista

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.