torstai 4. tammikuuta 2024

Lahjapankki osa 2: Kelloteline kierrättäen

Itse tehtyjen joululahjojen esittely jatkuu. Lahjapankissa vuorossa kelloteline!

Lahjapankki 2023: Osa 1: Enkelikranssi

Annoin miehelle lahjaksi Casion rannekellon (mainittakoon, että ostin sen vielä vähän käytettynä!) ja koska hän oli muutaman kerran syksyn aikana pohtinut, että olisipa joku paikka mihin laittaa rannekellot niin minä päätin toteuttaa sen ajatuksen vielä kellon lisäksi!

Ja tietenkin täysin kierrätysmatskuista.

DIY: Kelloteline kierrättäen

Kokosin telineen pahviputkesta, kannettomasta muovirasiasta ja hiekasta. Niistä syntyi telineen runko.

Toisin sanoen, halkasin ensin pahviputken kahteen osaan ja koversin toisen pään loivaksi, jotta vaakaan tuleva putki lepää varren päällä keskellä. Tein muovirasian pohjaan putken mentävän reiän ja leikkasin pahvista pohjan. Täytin rasian hiekalla (painoksi, jotta teline on tukeva) ja tilkitsin rasian maalarinteipin avulla umpeen. 

Päällystin rasian ensin ilmakuivumalla massalla (Fimo air), mutta pinta jäi vähän turhan lohkeilevaksi, joten maalasin sen vielä soodamaalilla. Se tasoitti pinnan ja myös kirkasti valkoista pohjaväriä.

Päällystin sekä putken että varren korkkikankaalla ja sitten vain puuliimalla liimasin putket vastakkain. Vähän jäi tuo putkien liitoskohta irvistämään, mutta ei se livenä hirveästi erotu. 

Telineestä tuli todella tukeva! Mietin kovasti etukäteen sitä, että kippaako teline, mutta niinkin tavallinen asia kuin hiekka pelasti. Pysyy täydellisesti pystyssä.


Tästä tuli kyllä tosi hyvä! Lähdin toteuttamaan vähän ajatuksella, että onistuu, jos onnistuu. Mutta onnistuhan se! Ja täysin kierrättäen. Vain korkkimateriaali on käyttämätöntä jämäpalaa muusta projektista, mutta hyvin olisi voinut käyttää jotain kangastilkkua. Itse valitsin korkin, koska se miellytti jotenkin silmää eniten ja ajattelin, että siitä on myös helpompi pyyhkiä tarvittaessa pölyt.

Ja mahtuu monta kelloa rinnakkain. Ja mieskin tykkäsi lahjasta. Lahja, jota ei osannut toivoa eikä arvata. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.