lauantai 2. marraskuuta 2013

Sokerikallo.

Pyhäinpäivä. Dia de los muertos. Halloween. Pääkallot. Pimeys. Kun päässä kiertää kehää samat aiheet, on asialle tehtävä jotain..ja kun aiheista pistetään pääkallot ja pimeys yhteen, mitä niistä syntyy? Pääkallo-heijastin!
Eli kuinka teet itse sugar skull-henkisen heijastimen:

Mitä tarvitset? Palan heijastinkangasta (leveä nauhakin voi riittää), palan nahkaa (muukin kuin nahka käy), värikkäitä lankoja, sakset, neulan ja klipsun, papukaijalukon tai vaikka vain hakaneulan heijastimen ripustamista varten.
Tee näin: leikkaa kaksi pääkalloa muotoilevaa kappaletta heijastinkankaasta. Leikkaa nahasta silmäpaikat. Silmien kiinnityksen, nenän ja suun jälkeen maku on vapaa - kirjaile mielesi mukaan koristekuvioita (Voit pistää ensin paksummalla neulalla nahkaan pistopaikat niin ompelu helpottuu.)
Lopuksi ompele pääkallo-kappaleet vastakkain. Leikkaa nahasta (tai nauhasta) lyhyt lenkki ja pujota siihen klipsu tm heijastimen kiinnitysverme (huom: jos teet heijastimen vaatteissa käytettäväksi, muista oikea heijastimen korkeus. Jos ei ole pitkän takin helmaa, pujota heijastin pitempään nauhaan riippumaan). Ompele lenkki kappaleiden väliin. Ennen kappaleiden sulkemista, täytä vanulla tai langanpätkillä.
Valmista! Tästä tuli pirteä ja iloinen pääkallo kaamoksen pimeyteen. Juuri sopivan kotikutoisen näköinen.
Taidan kiinnittää tämän urheilukassiin. On aina parempi, jos kantaa yllään niin vaatteissa kuin myös laukussa heijastinta. Sitähän silloin näkyykin paremmin eri suuntiin. Yksi heijastin ei vielä riitä alkuunkaan.

Katso myös aikaisemmin tekemäni heijastimet täältä: sulka/lehti, tasseli, kukka ja rusetti sekä origami-lintu.

4 kommenttia:

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.