torstai 7. marraskuuta 2013

Virkattu kauluskoru.

Joskus näin kylmän vuodenajan aikaan inhottaa pitää metallisia tai muovisia kaulakoruja, jotka tuntuvat jo ajatuksena liian kolkoilta ihoa vasten. Aina on siis kiva tehdä joku kivasti "lämmittävä" koru esim.virkaten.
Vähän lankaa ja siitä se sitten lähti. Vähän piti muodon vuoksi ottaa mukaan metallia. Eli perusideana oli lähteä vain virkkaamaan silmukoita ketjun laitaa pitkin ja kierros kierrokselta vähän kaventaa, jotta suiro taipuu luontevampaan muotoon pyöreän kauluksen tapaan. Mutta huomaatteko siinä pienen twistin?
Tein kerrosten väliin leveämmän tähtisilmukka-rivistön (tai minusta nuo menisivät myös kukista). Mallia silmukoiden virkkaamiseen katsoin täältä (tosi selkeät ohjeet!): eilen tein, jossa hanne oli tehnyt samoilla silmukoilla tiskirätin. 
Kiva oppia välillä uusia silmukkamalleja, ettei tule aina tehtyä niitä ainaisia pylvässarjoja. Kokeilehan sinäkin!

EDIT // 400! Bloggerin kautta tätä blogia seuranneeksi on klikannut jo huimat 400 lukijaa! Eihän tässä voi kun vähän tuulettaa ja hihkasta: vautsivauvau! Kiitos kaikille ja tervetuloa mukaan kaikki uudet lukijat! 

4 kommenttia:

  1. Sievät tähtisilmukat ja koru! Kuinka sattuikin, minäkin olen just virkannut koruja ketjuun :) Ensiviikolla esiin, tervetuloa katsastamaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Kappas vain, siellä ollaan oltu sitten samoissa puuhissa! :) Kiitti vinkistä, pitääpä muistaa kurkata tulokset! :)

      Poista

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.