perjantai 3. tammikuuta 2014

Uusi lupaus.

Viime vuonna tein morsettamalla uudenvuodenlupaus-rannekorun. Se oli hyvä idea pistää lupaus sanomaksi ja sanoma arkeen, sillä en ole koskaan aiemmin toteuttanut lupaustani yhtä hyvin kuin menneenä vuonna! Lupauksesta tuli enemmän kuin vain pieni tavoite, se pysyi mielessä läpi vuoden. Ja se kyllä näkyi niin arjessa kuin myö siinä kuinka paljon korua kaikkiaan pidin. Ihan ehti tummua ketjukin!
Päätin uusia morsettamisen ja laitoin uuden tavoitteen peliin. Ensin tein kirkkaista lasihelmista rannekorun. Sitten toisen version isommista muovihelmistä. Ja kolmannen vielä sinisistä helmistä. Eikä siinä vielä kaikki, en osannut lopettaa..joten tein vielä kaulakorun päälle (jonka voi kietoa myös rannekoruksi). Morsettaminen on kyllä kiva vaihtoehto helmeilylle, silloin helmet eivät ole vain helmiä, kun ne kantavat salaista viestiä. Tykkään erityisesti siitä, että morsettamalla viesti sanelee helmien järjestyksen, joten sitä et tarvitse itse pähkäillä sen kummemmin.
Kyllä nyt on hyvä lähteä tähän vuoteen uudella tavoitteella ja uusilla hyvin henkilökohtaisilla koruilla. Laitahan sinäkin vuoden 2014 tavoite koodiksi! Se voi olla yksittäinen sana, kokonainen lause tai vaikka luku (esim. tavoitepaino tai säästettävä rahasumma) - ihan mitä vain mihin haluat panostaa ja luvata itselle!

4 kommenttia:

 1. Tämä idea on yksinkertaisesti ihana!
  Pakko kaivelle omia varastoja jos löytyisi jotain kivoja helmiä tähän.:)
  Yksi omista lupauksista on kommentoida enemmän blogeihin, joten tässä sitä sitten toteutetaan lupausta. Joskaan tämä ei ehkä ole se lupaus, jonka ajattelin morsettaa..;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) ehdottomasti katso löytyykö mieleiset helmet morsetuskoruksi :) tulee sitten kommentoimisen lisäksi myös se toinen lupaus paremmin toteutettua ;)

   Poista
 2. Hei! Tein anopilleni joululahjaksi blogisi innoittamana morsetuskorvikset, joissa oli hänen etunimensä morsetettuna pitkillä helmillä ja pienillä pyöreillä lasihelmillä. Kiitos inspiraatiosta! Kun hän kuuli että korviksissa on morsetusta, hän luetteli tuosta noin vain ulkomuistista oman nimensä kirjaimet morsetettuna. Kun ihmettelimme miten hän osaa ne ulkoa, hän kertoi että partiotyttöaikana morseaakkoset opeteltiin muistisanojen avulla ulkoa. Esimerkiksi A:n muistisana oli a-haa eli ti-taa (lyhyt tavu= ti ja pitkä tavu=taa). Kaikille kirjaimille on oma muistisana. Googletin äsken ja löysin muistisanalistoja täältä: http://fi.scoutwiki.org/Morsen_aakkoset Aika hauska kuulla tällaisia muistoja 50-60-luvun partiotyttöjen touhuista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vau, kuulostaa kivoilta korviksilta! :) kivaa, että inspiroiduit ja teit lahjan, joka oli myös anopille mieleen. Harmi, ettei tuollaiset taidot olleet enää opetettavien asioiden listalla kun itse kävin partiota. Siinä kyllä tulisi morsetuskorut tehtyä ulkomuistista ja nopeaan valmiiksi sen sijaan, että niitä lunttaa muistilapusta :)

   Poista

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.