sunnuntai 27. joulukuuta 2015

Joulu ohi.

Joulu on ohi ja kyllähän sitä vietittiinkin. On kiva olla jälleen ihan vaan kotona. Otin samalla jo katseen vuoden vaihtumiseen. Ensimmäinen päivä tammikuuta saan korkata tämän värityskirjapäiväkirjan! Odotan innolla. Sen kansikin on niin kaunis!
Purin joulureissun pakatut ja kamat ja huomasin, että tein sen taas. Jo pienenä tein samaa joulun ja synttäreiden jälkeen. Pistin lahjat kekoon ja vain ihastelin niitä. Niin tein jälleen ja vähän kauhistuin. Apua. Kyllä on materialistin piirteet vielä syvällä. Normaali ihminen kait ottaisi lahjat heti käyttöön eikä vain katselisi ja hypistelisi niitä?
Onneksi sentään materialistisuuden vastapainoksi huomasin, että joulukrääsä hyppi silmille. Joulu on ohi, minä otan koristeet pois! Ihmeellisesti tuli tilaa lisää, vaikka ei meillä paljoa kyllä ollutkaan esillä. Kuusi, muutamia irtokoristeita ja diy-misteli katossa. Otin kaikki pois, pistin laatikkoon ja sitten tajusin. Oho, koristeet mahtuivat yhteen keskikokoiseen laatikkoon! (Plus kuusi tietty erikseen.) Huippua. Muistan vielä, kun ennen joulukoristeita oli useassa laatikossa, sinne-tuonne-ja-tänne tungettuna. Niiden laittaminen, purkamineja ja "säilöminen" oli työlästä. Nyt ei mennyt pois ottamisessa kauaa eikä yksi laatikko plus kuusi vie isoa lohkoa varastosta säilytystilaa!

On se tavaramäärän karsiminen tuottanut tulosta siis myös sesonkijuttuihin. Yksi tulee, toinen lähtee. Niin se menee, myös joululahjoissa. Esimerkiksi mietin jo, että kun sain uuden ("puuttuvan") muumimukin, laitan kiertoon yhden parittomaksi jääneen kahvimukin. Uusi toivottu Iittalan Kartio-kannu korvaa vanhan muovisen kannun. Uudet yövaatteet syrjäyttävät kulahtaneimmat. Ja niin edelleen, jotta pysyy tavaramäärän karsimisproggis oikeassa suunnassa.

2 kommenttia:

  1. Meillä alkaa myös kohta joulun riisuminen. Onneksi noita koristeita ei ollut paljoa nyt laitettu. Joka vuosi vain vähemmän ja vähemmän :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuota kuulee aika monelta, että joka vuosi laitetaan vähemmän ja vähemmän koristeita. Jännä ilmiö, mutta onhan se usein koristeluissakin "less is more" :)

      Poista

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.