lauantai 19. joulukuuta 2015

Lampun ryhtiliike.

Tee-se-itse-tyyppinä parhaimmat jutut ovat niitä, joissa on jotain itsetehtyä mukana. Näin on myös esimerkiksi valaisimissa.

Nyt parhaimmaksi lampuksi nousi tämä pöytälamppu. Ennen se tosin näytti tältä. Eikö ole vähän surullisen näköinen? Hyvin basic. Ei mitään erikoista tai persoonallista. Niin persoonaton, etten edes muista mistä lamppu tuli. Ostanut sitä en ole. Vanha se on, ehkä se kulkeutui kotoa. Vuosikausia oli kyllä sellaisenaan käytössä, mutta ei kyllä ollut mikään tunteita herättävä ilmestys. Sitten oli pitkään kaapissa, kun rikkinäiseksi luulin. Oli jo kantovalmiina pois, mutta päätin sitten kuitenkin vielä tsekata, josko.. Ja toimihan se! Vähän kiristelyä ja lampun vaihto, ei ongelmaa! Ei muuta kuin se, että lamppu on niin tylsä!
Hoksasin, että varren muoviputki ei olekaan kiinteä. Sen sai ihan vain saksimalla pois. Ja kuinka alta paljastuikaan mielenkiintoisempi metallirunko. Mikä ryhtiliike jo pelkällä muovin poistolla! Lisäsin myös kuvun reunaa kiertämään koristepallurat. Leikkasin puolipallot nauhana sisustuskontaktista.
Ajatella, että meinasin heittää täysin toimivan lampun pois. Onneksi mututuntuma vihjasi, että elähän vielä luovuta. Ja oli vartissa valmista. Ei se muodonmuutos aina paljoa tarvitse. Ja nyt pöydällä on ihan "uudelta" tuntuva lamppu!
Tässä vielä minikollaasi tämän vuoden muista tee-se-itse-valopostauksista: kierrätyslamppu vanhasta kuvusta ja trikookuteesta / Ikea-valaisimen päällystäminen / pallovalot pingispalloista / ja hilkulla kategoriaan upottuva led-tuikkujen tuikkuteline metallihengarista. Kaikki ovat käytössä, suosikkejani kaikki!
Kuvat: taloon.com
Nyt jään miettimään pitäisikö tasoittaa diy- ja ostolamppujen vaakaa? Ihastelen näitä pholcin betonilamppuja! En osaa päättää mikä näistä on kivoin. Vaikea valinta, mutta joku näistä on kyllä ehkä saatava! Ylärivin lamput: Stella ja Buddy ja alarivin lamput Pim ja pyöreä Stella.

// Tämä kirjoitus osallistuu nettirautakauppa taloon.comin Sisustusniksit Valaisinhaaste-blogikilpailuun. Äänestys alkaa pian (huomenna, 20.12!), joten jos tykkäsit postauksestani, annathan äänesi!

Haasteen kilpailuun osallistumiseen sain Kototeko-blogin Sannalta (kiitos!). Koska oma osallistuminen venyi hilkulle ja uuden bloggaajan haastaminen olisi vähän tökeröä tässä viaheessa (osallistuminen 20.12. mennessä), en sitä tee... mutta haastan Instagramin käyttäjät osallistumaan kisaan mukaan tunnistella #valaisinhaaste. Lisää tietoa täältä.

2 kommenttia:

  1. Mä tykkään näistä sun jutuista just siks et ne on usein suht simmppeleitä, mut silti sellaisia et vaativat juuri sen oivalluksen, jota läheskään kaikilta ei tule. Lampusta tuli oikein kiva! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yksinkertaisuus on useimmiten se toimivin ratkaisu, mitäs sitä turhia kikkailemaan monimutkaisesti ;) kiitos! :)

      Poista

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.