perjantai 4. joulukuuta 2015

Punainen makuuhuone.

Joulukotini ei ole punainen. Olen vältellyt vuosia joulunpunaista. Mutta silti makuuhuone näyttää ihanalta ja virkistävän lämpöiseltä uudessa punaharmaassa asussaan pitkän värittömän ajan jälkeen.
Ompelin uudet verhot. Ennen ikkunassa roikku pelkät valkoiset suirot ja koko huone tuntui kovin kalsealta. Väri ja kuosi toi heti eloa! Yllättävä valinta verhoksi, hyvin ei-minua. Jemmasin tuota kangasta maksimekoksi, mutta ajattelin, että kappas, pistetäänpäs sittenkin ikkunaan! Onneksi en yrittänyt tehdä kankaasta vaatetta - siitä ei olisi tullut mitään, jos suorankin taitteen ompeli yritti mennä kurville (..well you can see the mess I made..). Todella painavaa, mutta silti niin ohutta! Olipahan haastetta, meinasin luovuttaa kesken kaiken. Olkoot. Katson kokonaisuutta, en reunoja.
Ja kun ikkunaan tuo sivuverhoihin väriä, vaihdoin myös päiväpeiton. Sen olen myös ommellut itse leveistä raidoista. Se on ollut pitkään vaihtopenkillä, mutta nyt se passaa hyvin verhojen kanssa. Valkoista vasten se näytti liikaa massiiviselta lipulta, mutta kuosi imee lippumaisuutta pois päiväpeitosta.
Ja muutoksen inspiraatio lähti tästä viime jouluna lahjaksi saadusta Pentikin viltistä. Se on valloittavan ihana ja lämmin.

10 kommenttia:

 1. Joskus kaipaa värejä joskus niitä oikein karttaa, se on jännä. Ihana tuo jäävuorityyny.

  VastaaPoista
 2. Hei kiva uusi ulkoasu blogissasi! Mistä tuollaisen "tykkään, mutten jaksa kommentoida" -namiskan saa? Oon kaivannut juurikin sellaista tykkäysnappia, koska välillä ihmiset on laiskoja kommentoimaan, mut joku merkki käynnistä ois kiva saada. Kaunis uusi ilme makuuhuoneessannekin. Tuollainen raitapäiväpeitto oiskin kiva idea. Ei tarttis niin isoa pätkää yhtä kangasta, vaan vois yhdistellä useammasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) namiskan ja haluamansa tekstin saa ulkoasusta, kun klikkaa postausta koskevaa kenttää, samasta paikkaa jossa voi asetella postauskentän palikoita :) se löytyy helposti, kun vain vähän tutkii. Tekstin saa millaiseksi vain ilman et tarttis mitään koodata alustaan :)

   Aivan,päiväpeiton voi tehdä tulleen vähän isommistakin "tilkuista" ;) kiitti!

   Poista
  2. Mitä siinä kohdassa lukee, mistä tuon nappulan voi lisätä? Varmaan oon oikeassa kohdassa käynyt nyt pyörimässä, mut mitä siinä kohdassa mahtaa lukea, mistä tuon pääsee muokkaan?

   Poista
  3. Polku muokkauskenttään: ulkoasu -> main (=Blogitekstit) - muokkaa - Viestisivun asetukset tulee omaksi ikkunaksi, josta voi klikata ominaisuuden ja siihen tulevan tekstin voi kirjoittaa itse. En tiedä miltä se nykyisin näyttää tai lukeeko valmiiksi jotain, jos valintaa ei ole vielä tehty.

   Löytysikö noilla ohjeilla? :)

   Poista
 3. Punainen on mun lempiväri ja kyllä on aivan ihana makuuhuone <3

  VastaaPoista
 4. Makuhuoneeni on vaaleata ja punaista ... päivänpeiton väri melkein sama . kaunis tyyny siellä ikkunan alla ...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) vuori on itsetehdyistä tyynyissä kyllä yksi kestosuosikkini! :)

   Poista

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.