sunnuntai 8. heinäkuuta 2012

Bandeau-au!

Nyt tulee helppo tutoriaali, kaikki osaa! Se on tee-se-itse-bandeau! Kyseessä on joko bikinien yläosa tai pidempänä yksilönä kokonainen toppi. Tarvitset vain palan kangasta (kaikki joustavat kankaat käy, tsekkaa resorijämät tilkkulaarista tai leikkaa materiaali vanhan topin helmasta) ja ompeluvälineet.

Kangaskappaleen koko: rinnanympärys venytettynä x rinnuksen "pituus/paksuus" kerrottuna kahdella.
1. Taita kangaskappale kaksinkerroin pituussuunnassa. 2. Ompele pitkä sauma (saumurilla tai joustavalla tikillä). 3. Käännä putki oikeinpäin, aseta sauma laitaan. 4. Kierrä putki kerran itsensä ympäri.
Ja viimeinen työvaihe: taita putken päät vastakkain ja ompele takasauma. Ompele sauma putken sisään piiloon, putken nurjalle puolelle päät vastakkain tai vaihtoehtona on myös ommella päät päällittäiin.
Valmista! Kokeile, että tuubi on oikean kokoinen, ei purista eikä tee makkaroita kainaloihin. Jos tuubi ei meinaa pysyä paikoillaan ja on rullaantua, voit kokeilla kiristää sitä ja ottaa takasaumasta vähän sisään.
Sovitusnukke-Pirkko näyttää mallia miltä valmis kierrekoristeinen bandeau-liivi näyttää päällä!
Toimii bikinien yläosan korvikkeena, mutta itse aion käyttää putkea löysien toppien kanssa "alustuubina". Bandeu pilkistää pääntiestä kivasti ja peittää rintsikoiden vilkkumisen - ja mikä tärkeintä, ei ole kuuma, kun ei tarvitse pukea alle kokonaista alustoppia, jes! Tarvitsen selkeästi tällaisen myös neonvärissä!

4 kommenttia:

  1. Ihana ohje! Tulee tarpeeseen viikonlopun pirskeitä varten kun valkoisen mekon selkäosasta vilkkuu rintaliivit niin täähän on hyvä vinkki peittämään rintaliivien ruman selkäosancilman, että täytyy helteellä pukea kokonainen toppi alle. Love it!

    VastaaPoista

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.