sunnuntai 29. heinäkuuta 2012

Energiaa helmaan.

Alusta asti itse ommeltu pitkä paita pääsi vuonna 2010 vain kerran päälle, kun sen helmaan pläjähti päivän ruokalista, jota ei pesukaan ei pelastanut. Kaksi vuotta murheenkryyni odotteli kunnes..
..nyt vihdoin otin asiakseni peittää helman tahraturhun maalilla. Räpsäkkää oranssia ja pilkahdus neonvärejä. Poistin myös helmasta rupusen rusetti-koristeen-mikä-lie-olikaan ja avasin pääntien turhat rypytykset. Pääntiestä tuli liian iso, joten pelastin tilanteen pujottamalla pääntiehen kuminauhaa.
Välivaihe printin teosta ei kuulemma näyttänyt lupaavalta. Hmpf. Keskeneräistä työtä ei saa arvostella.
Printti ei itsessään esitä mitään ja siksi tykkäänkin siitä kovasti. Pääosassa ovat iloiset värit. Ristinkin paidan juoksuvaatteiden kategoriaan, jotta värien energisyys antaisi liikkumiseenkin enemmän virtaa.
Printti rimmaa parvekkeen loisteliaasti kukkaan puhjenneiden muhkeiden kukkieni kanssa.
Note to myself: osta ensi kesänäkin parvekkeelle samettiruusuja. Viihtyvät hyvin auringon porottaessa.

12 kommenttia:

  1. Viihtyvät hyvin auringon porottaessa. Onko näin? Ihania pallerokasveja, haluan kans! Ootko laittanut tavallisesti ruukkuun vai..?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä vain, koska aurinko porottaa parvekkeelle lähes koko päivän. Laitoin ihan normaalisti multaan, toinen keltainen satsi on lattialla, joten viihtyvät myös varjosemmassa paikassa. Kerran aikaisemmin minulla olikin pieniä samettiruusuja (nämä siis myytiin lapulla "isot samettiruusut", kai noita on eri lajikkeita..?) ja ne kestivät melko pitkälle syksyyn, toivottavasti myös nämä kestävät viileämpääkin ilmaa :)

      Poista
  2. ... Vau! Olen todella yllättynyt siitä, miten olet muokannut jo valmiiksi muokattua vaatetta uuteen uskoon :D Ite oon vasta aloittelemassa uuden ompelukoneen käyttöä, tosin oon ollut melkein koko ajan ohjekirjan kanssa, kun en ole yli vuoteen ommellut mitään (paitsi n. viikko sit korjasin kirpparilta ostetun tunikamekon pari saumaa :). Vaatteita on odottamassa korjausta/tuunausta...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti :) uudelleen muokkaus ei ole minulle mitään uutta, joku vaate voi kokea 3-4 kertaakin uudelleen muokkauksen :D oma neuvoni on, että jätä ohjekirja sikseen ja päästä luovuus irti! Kyllä siinä yritys ja erehdys-meiningillä saa enemmän aikaan ;)

      Poista
  3. Ihana ihana tuo printti minkä teit siihen! Ihan mahtava! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Itsekin yllätyin, kun en sitä etukäteen paljoa suunnitellut. Hetken mielijohde joskus tekee kivat tepposet! :)

      Poista
  4. Vitsit miten ihanan värinen ja pirtsakka! Mulla löytyis vastaavan oloisia useampia, mutta ehkä niitä on vaikeampaa tuunata kun ei ole valkoisia. Nimim. pitäiskö opetella käyttämään essua ruuanlaitossa..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) essu vois kyllä olla aika hyvä, moni vaate säätyisi tahroilta! :D

      Poista
  5. Hei!

    Tämä ei oikeastaan kuulu tämän postauksen perään, mutta minulla olisi kysymys. Sain äitiltäni laukun (kangas) jonka malli on aivan ihana,mutta kangas mikä siinä päällimmäisenä on, niin ei miellytä omaa silmääni. Haluaisinkin kysyä että voiko kangaslaukun verhoilla uudelleen toisesta kankaasta ja jos voi niin miten se käytännössä onnistuu? Tuossa laukussa on siis yhteensa kolme kerrosta kangasta, musta vuori ja musta välikangas ja sitten tuo päällimmäinen kuviokangas jonka haluan pois näkyvistä. Kiitos jo etukäteen vastauksesta! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Ria! Tietenkin sen voi verhoilla uudestaan :) Tietenkin mallista riippuen, nyt kun en tiedä millainen laukku on kyseessä, mutta vaihtoehtoja on: leikkaa laukun mukaan kaavat ja ompele neljäs kangaskerros tai pura laukkua saumoista ja korvaa päällyskangas tahtomallasi kankaalla. Jos näkisin laukun, auttaminen olisi helpompaa :) Voit toki laittaa tarkempia kysymyksiä sähköpostiini madamblog@luukku.com

      Poista
  6. Vau! Oletpa taitava. Hieno tuli!

    VastaaPoista

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.