torstai 11. lokakuuta 2012

Makua leivän päälle.

Kokeilen mielelläni kaikkea helposti ja nopeasti valmistuvaa pikkusafkaa. Nyt uutena kokeiluna vuorossa olivat maustetut voit, toisin sanoen a plus b on yhtä kuin voihin sekoitetut makua tuovat lisukkeet.
Kokeilin neljää erilaista: hasselpähkinä-hunajaa, mansikkahilloa, valkosipulia ja lime-sitruunaa. Reseptejä on netti täynnä, hae inspiraatiota eri makuihin vaikka tästä listasta: 60 Flavored Butter Recipes.
Sitten homman kivoin osuus eli haarukalla voin sörssääminen sekaisin ennen ärsyttävintä osuutta eli voin paketoimista leivinpaperiin. Jos olisi tehnyt isommat satsit niin ne olisi voinyt laittaa suoraan rasiaan.
Ja lopputulos? Valkosipuli on jo lähes syöty (ei mikään yllätys tällaiselle valkosipulin ylikäyttäjälle), se maistuu taivaalliselta esimerkiksi hapankorpun päällä. Lime-sitruuna jäi hiukan laimeaksi, mutta maistuu toki. Sitä pitäisi vielä kokeilla salaatin tai kalan kanssa. Pähkinävoi yllätti, se sopii ainakin paahdetun ruisleivän päälle, nam! Ja entä mansikka? On jäänyt vielä testaamatta. En uskalla, se näyttää pilaantuneelta lihalta tai erittäin kummalliselta makkaralta. Hillon mansikkamöllykät olisi kai pitänyt ihan soseuttaa voin sekaan..Ehkä joku päivä karaistun sen epäesteettiselle ulkonäölle ja uskallan maistaa sitä.

8 kommenttia:

 1. Testaisin sitä mansikkahillovoita paahtoleivän päälle. Voisi olla hyvää. :)

  VastaaPoista
 2. Itsekin olen harrastanut etenkin tuota valkosipulia ja yrttivoita. Todella nam ja maun saa vielä säätää juuri oman mielen mukaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yrttivoita pitäisi kyllä itsekin kokeilla. Tai yrtti-valkosipulivoita! :)

   Poista
 3. Kokeile ensin mansikka voita letuille tai pullan siivun päälle, niin ei tunnu niin oudolta. =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lettu olisi hyvä idea, pulla kuulostaa mielenkiintoisammalta vaihtoehdolta :D

   Poista

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.