tiistai 23. lokakuuta 2012

Turbaanipipo.

Uusi viikko, uusi pipo, uusi tekniikka! Se on turbaanipipo, ystävät hyvät. Mukava, lämmin ja helppo.
Turbaanipipo eli patenttineuletta sellaiset 90cm. Ensimmäistä kertaa tuli tehtyä patenttineuletta (ks. Käspaikkan ohje). En meinannut ensin tajuta tekniikkaa ollenkaan, mutta kyllä se patentin koodi lähti purkaantumaan..muutamia virheitä pääsi neulokseen, mutta virheet kaunistavat..eikun-miten-se-meni..

Neulos ommellaan pään kiertäväksi turbaaniksi eli keskiosa taakse ja päät otsan kautta taakse yhteen. Vähän oioin ohjetta omanlaisekseni, selaa koko alkuperäinen ohje täältä: Suuri Käsityölehti 9/12.
Mainio tuli, mutta en vielä tiedä vihaanko vai rakastanko pipoa. Jostain kulmista pipo näyttää hölmöltä päässäni. Taidan ehkä tykätä vähän napakoimmista pipoista, tämmöttis tiukkapipo kun olen (hehhe).

16 kommenttia:

 1. Hieno siitä tuli! Hyvän sävyisen langan olet valinnut, pipo näyttää kivalta juuri tuollaisena perusharmaana :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Hyvin tuli "jämälanka" käytettyä tuohon :)

   Poista
 2. Näin jossain muutama kuukausi sitten hieman samantyylisen ohjeen, ei aivan tällainen mutta kuitenkin vähän sama idea. Jo silloin laitoin idean muistiin, ja tämäkin näyttää sen verran hyvälle että ehkä etsin käsiini mainitsemasi lehden ohjeen ja teen vähän vertailuja mikä malli sitten päätyisi puikoille :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdottomasti vertaile ja kerro sitten lopputulos ;)

   Poista
 3. Kiva että sait turbaanipipon tehtyä! Tuli kyllä hienompi kuin Suuressa Käsityölehdessä (siinä ne langan värit oli jotenkin kamalat) :) Tuo patenttineule kuulostaa turhan kryptiseltä minulle :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No joo siinä ne värit olivat melkoiset :D Kryptisyys kyllä häviää, kun sen patentin siitä oivaltaa. Sitten hoksaakin, että sehän on ihan superhelppo ja nopea tekniikka :)

   Poista
 4. Näyttää kivalta! Aion tehdä ton ohjeen. Mulla on tällä hetkellä pelkkiä pipoja listalla, hups :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Inka :) Tee pois kans, sulle tuo malli sopisikin todella hyvin :)

   Poista
 5. Hieno turbaani, itsekin suunnittelin tekeväni samanlaisen lehden ohjeella. Millaista tuo pantenttineule on? Onko se joustavampaa kuin resori-neule vai paksumpaa? Kiva blogi sinulla! =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiitos :) Patenttineule oli ainakin itselleni vaikea tajuta, mutta sitten kun vauhtiin pääsee, se on helppoa ja nopeaa tehdä :) Ja se sopii hyvin kaikkeen joustavaan, sillä neulos joustaa vaakaan ja pystyyn. Eli on se resoria joustavampi :)

   Poista
 6. Voi kun kiva! Jos vaikka itsekin opettelis käyttämään pipoja ja neulois tommoisen (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Melinda :) kannatan, turbaanipipo päässä tarkenee kylmälläkin säällä ;)

   Poista
 7. Kuinka leveä tuosta liinasta olisi hyvä tehdä? On kyllä tosi kivan mallinen. :)

  -P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmm. Nyt en kyllä osaa vastata. Jos et pääse esim. kirjastosta tarkistamaan lehden ohjetta niin voithan kokeilla tehdä suht paksulla langalla yhtä leveästi patenttia mitä tuossa minulla on (9o9n: http://teeitse.punomo.fi/cat/neulonta/neulokset/patenttineulos.html) ja katsoa olisiko se hyvä leveys omaan pipoon :)

   Poista

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.