keskiviikko 8. elokuuta 2012

Tyylivinkkejä kirjasta.

Sain käsiini hypisteltäväksi uuden tyylikirjan: Style: löydä oma tyylisi. Vinkkejä maailman tunnetuimmilta muotibloggareilta (toim. Mariah Bear / suom. Rita Oksanen, Tammi 2012).
Kirja oli täynnä muotibloggareita ympäri maailman. Joukosta löytyi myös yksi minun kestosuosikeistani: keiko lynn. Kuitenkaan bloggareiden pukeutumisvinkit eivät napanneet huomiotani..
..vaan oivalliset tietopaketit vaatteiden "anatomiasta". Mahtavan yksinkertaista havainnollistamista!
Pidin kattavista mallikuvista, sillä kaikki vaatekappaleet, asusteet ja korut oli luokiteltu ja nimetty. Nämähän toimii hyvänä inspiraatiopankkina "Tahtoisin ommella topin, mutta minkäs mallisen?"
Luokitukset myös opettivat, esimerkeiksi huiveista fichun ja stoolan tiesin, mutta pelleriini oli jo uusi sana!
Parhautta oli myös kivasti kuvitetut asuvinkit. Vielä, kun muistaisi nämä kaikki vaihtoehdot in action..
Kirja tuo monipuolisuutta vaatekaappiin. Esimerkiksi huivia voisi käyttää vyönä, hameena, toppina..
Ideoita voisi hyödyntää myös tee-se-itse-meiningillä: koristele kirjekuorilaukku tai lisää siihen hihna.
Hyvä inspiraatiopläjäys orastavan tylsille syyssadesäille! Suosittelen, opuksesta voi moni oppia paljon. Samalla voi löytää uusia blogi-ihanuuksia! Fiilistelen vielä hetken ennen omistajalleen palauttamista..

12 kommenttia:

 1. Onpa inspiroivan oloinen kirja! Tuota kun pääsisi tutkimaan tarkemmin :)

  Joskus aikaa sitten lainasin sellaisen opuksen, joka oli täynnä ohjeita toinen toistaan hienompiin vaatteisiin, joiden teko ei vaatinut ollenkaan ompelua. Ei siis sauman saumaa mihinkään! Kaikki oli tehty yhdestä kangaskappaleesta ja kiinnitettiin päälle jotenkin hienosti solmimalla tai kietaisemalla :) Enää en muista edes kirjan nimeä, saati yhtään ohjetta.. Mutta inspiroiva sekin oli!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, saumattomien vaatteiden ohjekirja kuulostaa melko mahtavalta! :) Harmi ettet muista sen nimeä..

   Poista
 2. Tuo kirja taitaa olla niitä MUST-HAVE juttuja :D Näytti meinaan sen verta mielenkiintoiselta! Täytyy pistää noi tiedot siitä ylös ja koittaa metsästää. :) Kiitos tästä postauksesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä :) on vain kivaa, jos joku innostuu kirjoista, joista ainakin itse olen saanut uutta tietoa ja inspiraatiota :)

   Poista
 3. Pitääpä käydä vilkaisemassa kun kirjakauppa osuu kohdalle, esimerkiksi nuo huivi-stoola yms. kuvat ovat aika inspiroivia. Minä tietty ajattelen kierrätysideoita, noita kuvia olisi kiva käyttää apuna kun miettii mitä jostakin vanhasta voisi muokata.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samoin, itse heti myös ajattelin mallikuvituksia muokkausmahdollisuuksina! :)

   Poista
 4. Satuin vähän aikaa sitten lainaamaan tuon kirjastosta (Oulussa) mutta taisi olla englannin kielisenä. Opettavaiset kuvat toden totta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä, että ovat jo ehtineet suomentaakin kirjan :) englanninkielellä minulta olisi jäänyt oppimatta monta suomalaista vaatetermiä :)

   Poista
 5. Löysin tän meidän kirjastosta, tosi hyvä! Kiitti vinkistä!

  VastaaPoista

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.