tiistai 3. toukokuuta 2011

Aurinkolasit korville.

Eilen alkoi kierrätyskuukausi asialla ylimääräiset neuleet, tänään otetaan case rikkinäiset aurinkolasit.
Niin, mitä tehdä, kun aurinkolasit napsahtaa keskeltä poikki? Nämä lasit ostin vuosia sitten Pariisissa ja rikoin ne jo samana päivänä. Hamstraajana en laseja poiskaan tahtonut heittää ja säilytin niitä muistolaatikossa kohtuuttoman kauan. Ja hyvä niin, koska löysin niille vuosi(?) sitten uuden elämän.
Tein aurinkolaseista korvakorut. Liitin lenksuihin myös isot muovikristallit. Korvikset ovat näyttävät, varsinkin aurinkoisella säällä. Paljon on pidetty ja paljon ovat ihmisiä puhuttaneet.
Sittemmin uusia laseja en ole rikkonut, mutta vanhoja käyttämättömiksi jääneitä laseja olen kyllä hamstrannut muistoina. Bongasin tämän 2000-luvun alkupuolen kuvan (ei sanota mitään tyylistä ja ajan muodista). Aijai, mitkä siniset hippilasit! Uusien arskakorviksien paikka? Oi, kyllä! 
Aurinkolaseista korvakoruiksi, tee näin:
Pura lasit ensin palasiksi pienen ruuvimeisselin avulla (esimerkiksi ompelukoneen meisseli voi olla sopiva). Jos linssit ovat pokien sisällä, yritä napsauttaa linssit irti kokonaisina. Halppislaseista tämä käy yllättävänkin helposti.
Jos purkuvaiheessa irtoaa pienen pieniä ruuveja, säilytä ne. Ai miksi? Siksi, että nuohan käyvät vaikka helmistä tai helmien välikappaleina. Hakaneula on hyvä tapa säilyttää ruuvit yhdessä.
Yhdistä korvakorukoukut linsseihin lenkeillä.
Huomaa, että linssien kuperat puolet ja varmista, että koukut pyörähtävät vastakkaisiin suuntiin.
Ja uudet kierrätyskorvikset ovat valmiit! Ajattelin tulla ensin kavereiksi sinisten linssien kanssa ja ehkä lisätä jälkeenpäin linssien allaoleviin reikiin esimerkiksi lenkistä riippuvan helmen.
post signature

4 kommenttia:

 1. Onpas hienot! Otsikon perusteella ehdin eka ajattelemaan, että "ääh taas näitä tylsiä jokapaikan barbien-pikkuroinat-korviin-roikkumaan-tuunauksia", mutta pääsitkin yllättämään ja positiivisesti :D varsinkin noi ekat joissa roikkuu kristallit on tosi makeet! Nyt kun joku vielä tietäisi missä muistolaatikossa mun 2000-luvun alun violetit arskat piileskelee...

  VastaaPoista
 2. Vähänkö kiva ohje!! Tosi hauska, ja todellakin pistän muistiin. En sitten varmaan pitkään aikaan ole kommentoinut, kun vasta nyt tajusin että vähänkä toi teksiti tossa kommenttilaatikon yläpuolella on tosi hauska ja suloinen(vaikkakin ihan oikein, eli tuo muumi-juttu!) :D

  VastaaPoista
 3. Ja ainiin: Tajusin muuten että tuleeko tänään siis vielä yksi, vai oliko tämä jo kolmas postaus.... No ei sillä väliä! :D

  VastaaPoista
 4. Emppi,
  kiitos :) barbien pikkuroinia näkyy kyllä täälläkin paljon, mutta onneksi myös välillä jotain muutakin ;) eikun violetteja arskoja etsimään, kyllä ne jostain löytyvät!

  Pinja,
  kiitos :) joo, muumit osaavat kyllä opettaa aikuisillekin paljon sellaista minkä pitäisi olla päivänselvää :) Tänään ei tule kolmatta, en kulje kuukaudenpäivien mukaan vaan otan teeman viikkoina: 4vko = 1kk.

  VastaaPoista

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.