torstai 5. toukokuuta 2011

Remonttireiskan työkalupakista.

Nyt kuljetaan ehkä rajamailla - ovatko seuraavat kierrätystä vai eivät? Suurimman osan tarvikkeista kävin itsekin ostamassa hyvin varustetun marketin rautapuolelta. Lapoin remonttireiskan pikkuapulaisia pussiin kilohinnalla kuin karkkeja "..näitä, näitä ja vielä vähän näitä...!"
Ensimmäinen tapaus: washer-renkaat. Millähän nimellä nuo kulkevat suomeksi? Tiivisterenkaat? Välilevyt? Tiivistemutterivälirenkaat tai tiivistevälimutterilevyt? Olkoon, sanon tylsästi renkaiksi, phah.
Renkaita voi hyödyntää erilaisina korujen osina, kuten yksinkertaisina ketju-rengas-komboisina korvakoruina. Tässä pitkät ketjut ja pienet renkaat.
Tein myös isommilla renkailla ja lyhyimmillä ketjupaloilla toiset korvakorut. Ketjut sentään ovat poikkimenneestä kaulaketjusta pätkästyä ja kierrätettyä.
Siellä ne korvakorut heiluvat. Tykästyin näihin lyhkäsempiin sen verran, että taidankin purkaa toiset...
Renkaat voi myös yhdistää ketjuksi tehden niistä esimerkiksi rannekorun. Väliin pujotettuna vihreää kengästä pois otettua kuminauhaa.
Rannekoruun hyvät ohjeet mm. täällä: The Small Object / Anna Alber's Washer Necklace Tutorial.
Tein myös edellämainitulla pujotuksella kaulakorun.
Renkaiden välissä jämäkämpää nauhaa, kaulalenkkinä haileasti kuvioitua satiininauhaa.
Renkaita voi hyödyntää kaulakoruna myös vähän rouheammalla tavalla. Alkuperäinen päheempi ja pitempi kaulakorun idea täältä: Honestly WTF / DIY Box braid necklace.
Kankean alun jälkeen pujottelu helpottui. Lyhyempi pujotteluosio renkaineen tuntui hyvältä, joten pätkäsin nauhat poikki het ivauhtiin päästyäni.. Kuumaliimasin nauhapäiden jatkoksi kengännauhaa kaulalenkiksi.
Toinen tapaus: normi mutterit. Rautakarkkihyllyltä tarttui mukaan myös pieniä muttereita.
Oman minityökalupakin uumenista löytyi vanhojakin muttereita. Päätin hyödyntää ne ensin pois. Syntyi ajatus: Mitä muttereita ja vanhaa kuulokepiuhaa yhdistämällä voisi saada aikaan?
Tadaa, sehän on täydellisesti kierrätetty rannekoru! Miettikää, yhdistäkää tähän metallisia käsirenkaita ja niittiranneke niin rokkikorukombo on valmis!
Piuha on letitetty ja mutterit pujotettu. Lukkona toimii lenkki ja sen läpi pujotettavat mutteripainot.
Kun yhdistää muttereita, pieniä washer-renkaita ja tasseleita, saadaan korvakorut. Tasselit ovat muuten myöskin superkierrätystä: hapsureunaisen entisen lampunvarjostimen reunasta pätkästyjä ja rullattuja!
Kokonaisuudessaan korvakorut näyttävät tältä. Idea täältä: Ps I made this / Tassel earrings.
post signature

9 kommenttia:

 1. Prikoiksi minä noita ensimmäisen kuvan renkuloita kutsun, mutta en kyllä tiedä onko se oikea nimitys. Kivoja koruja. :)

  VastaaPoista
 2. Nämä rautakauppatavarat on aina kivoja, itselläkin uusimmassa blogi tekstissä on pari mallia tuollaisten vastaavien korujen tekemiseen :)

  VastaaPoista
 3. MeRzU,
  prikoiksi sanominen onkin taas ihan uusi sana :D kiitos!

  Nafisan,
  totta, ne on aina kivoja :)

  VastaaPoista
 4. Kiva idea tuo kuulokepiuhakäsikoru kuin myös tuo prikkakaulakoru. Kiitos linkistä, täytyy ehkä kokeilla.

  VastaaPoista
 5. Askarteluapina,
  kiitos itsellesi, että tykkäsit :)

  VastaaPoista
 6. Tuon punotun rengaskorun voi myös tehdä tölkkien klipsuista! Tuli meinaan testattua (:
  Tuli tosi kivan näköset!
  PS. Nää sun blogin jutut on MAHTAVIA! Nää on innostanu muakin vaikka mihin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtavaa, että niistäkin onnistuu tehdä! :) Kiva kuulla, että olet tykännyt ja inspiroitunut blogijutuistani! Tämä kommentti sai minut hymyilemään, kiitos siitä Siilikki! :)

   Poista
 7. Niin, sisältävät nikkeliä, että onnea matkaan..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, no onneksi en ole herkistynyt nikkelille..Edelleen näin vuosien jälkeen ovat näistä siniset hapsukorvikset tallessa ja myös satunnaisessa käytössä. Onhan sitä nikkeliriesaa valitettavasti myös monessa muussa arjen käyttötavarassa, arvokoruissakin ja jopa teessä (ainakin jonkun lukemani uutisen mukaan..) :(

   Poista

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.