tiistai 24. toukokuuta 2011

Helpoin kierrätyshame ikinä.

Otsikko kertoo kaiken: tyynyliinasta saa ihan mummojen oikeesti maailman helpoimman puuvillahameen. Tarvitset vain kierrätettävän tyynyliinan (vaikka heppamallia, kuten omani!), vyötärön ympärykseltäsi kuminauhaa ja ompelutarvikkeet. Aikaa ei hupene liikoja.
Tyynyliinahameen ohje löytyy myös Helppojen hameiden-koosteesta ja siinä esitellyn version alkuperäisestä postauksesta. Hameen kolme perussääntöä: a.) leikkaa ylälaita auki, jotta voit ommella laitaan kuminauhakujan, b.) ompele pääty kiinni sivusaumaksi ja c.) leikkaa sauma auki ja käännä helmaksi.
Valmis ja vielä toistaiseksi ryppyinen heppahame! Onko parempaa kesähametta lasten synttärikutsuille, juhannusmökille tai kesähelteen puistopiknikille? Entisenä ravihevostyttönä tykkään varmasti enemmän kuin tämän ikäisen saisi tykätä. Noloa? Ehkä, en välitä.
En välitä nyt myöskään siitä, että tämäkin postaus jäi tyngäksi. Tekisi mieli tehdä niinkuin Cora ja vaipua uneen peiton alle. En siksi, että väsyttäisi vaan siksi, että ulkona ei ole läheskään kivan helteinen alkukesän ilta, vaan jumalaton rankkasade, vielä jumalattomampi tuuli ja kaikista jumalattomin synkkyys.
"Mee pois tai tuu nukkuun mun kaa."
Toivotaan, että huomenna on parempi päivä ja että aurinko paistaa, jotta valokuvauskin onnistuisi.
post signature

4 kommenttia:

 1. no en kyllä itse käyttäis tollasta, mutta ihan kiva idea :)

  VastaaPoista
 2. Anonyymi,
  no eihän sitä kaikkien tarvitsekaan käyttää, jokaisella omat tyylit ja tavat :)

  VastaaPoista
 3. Noni, nyt löyty semmonen juttu minkä minäki jaksan toteuttaa! :D Sulla on nää kaikki jutut täällä sun blogissa hirmu kivoja ja just sellasia, mitkä näyttää kivalta tehdä, mutta oon laiska alottamaan :/
  Mut tää on kyllä just sellanen, minkä uskosin saavani aikaan, kuhan löytyy tarpeeksi hauska tyynyliina vaan jostain kaapista! Kiitos hyvästä ideasta ja mahtavasta blogista, tää on yks mun päivän piristysruiskeista nykysin :)

  VastaaPoista
 4. Hanna,
  kiitos, kiva kuulla! Toivottavasti mahtavia ja yksinkertaisia ideoita tulee napsastua myös jatkossa! :) Laiskuus on kyllä iso ongelma ja usko pois: myös minulla hyvin usein! Siinä pitää vain olla hitunen itsekuria ja päättäväisyyttä ruveta tuumasta toimeen. Kyllä se sit kun aina onnistuu luomaan jotain tosi kivaa, jatkossa kynnys ylittää laiskuus vähenee :)

  VastaaPoista

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.