tiistai 13. helmikuuta 2018

Virkattu papukaija osa 2.

Edellisessä postauksessa esittelin virkkaamani papukaijan. Kai sitä amigurumiksi voi sanoa. Tuollainen koristelintu, jolla on taipuisat jalat! Ne ovat metallilangasta ja alumiiniteipistä. Ks. papukaijan tutoriaali tästä postauksesta.

Ja se mikä yhdistyi virkattuun papukaijaan oli kaksi sanaa: riippuva koriste ja ilmakasvit. Voisi lintu olla sellaisenaankin koristeena, mutta näin sen jo silmissäni kasvin kanssa riippuvana koristeena.
Ja sen riippuvan koristeen tein samasta paksusta metallilangasta mistä taivutin papukaijan jalat.  Kiepurin lankaa lasipurkin ympärille..
.. ja yhdistin lankojen päät. Muotoilin kierrokset toisistaan vähän kauemmaksi ja siinähän se valmis, häkkyrä! Eikun vain ylös ripustuslanka ja valmista tuli! (Ja nyt voi todeta, että nythän se on seonnu ihan kokonaan.)
Ja tältä se häkkyrä näyttää valmiina! Ilmavasti riippuva koriste. Vähän kuin avoin lintuhäkki, siinä se papukaija katselee ja seuraa olohuoneen meininkiä. Kaverina sillä on ilmakasvi. Hankin niitä juuri lisää. Nekin ovat niin hauskoja häkkyröitä.

Ilmakasvit eivät tarvitse multaa, ruukkua tai juurikaan kastelua. Satunnainen suihkiminen vedellä riittää pitämään juurettomat ilmakasvit hengissä - ihania, just mulle sopivia kasveja, kun ei haittaa, jos unohtaa kastella!  // Lue ilmakasveista lisää tästä postauksestani.
Ja siinäkös se sitten kaija pyörii. Tuo sitä iloisuutta ja värin veikeyttä mitä oon vähän halunnut kotiin lisää.
Tämä viimeinen kuva on kehno (seliseli, se todellakin pyöri pyörimistään), mutta katsokaa nyt noita papukaijan poskia! En tiedä miksi, mutta juuri tuo kohta ja tuo "ilme" saa minut hyvälle tuulelle. Kunnon pullaposki. Hih.

4 kommenttia:

 1. Voi miten ihana<3 En voi kuin ihmetellä, miten taitava olet!

  VastaaPoista
 2. Ihana idea ja toteutus! Just tuon ilmakasvin kanssa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) ilmakasvin yhdistäminen tekee monesta asiasta niin paljon paremman :D

   Poista

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.