torstai 16. toukokuuta 2024

DIY: Chalk bag, kiipeilijän magnesiumpussi

Nyt tulee aika harrastusspesifinen juttu. Jos et harrasta kiipeilyä (boulderointia) niin et tiedä mikä tämä on. Se ei haittaa, en minäkään tietäisi! En harrasta kiipeilyä, mutta mies harrastaa

Ja hän tuumaili, että tarvitsisi ison magnesiumpussin. Minä siihen, että jaa minkä? Mies oli ostamassa, sanoin että et muuten osta, kyllä minä sinulle pussin teen!

Chalk bag eli magnesiumpussi. Siihen kirjaimellisesti laitetaan magnesiumjauhetta ja siitä sitten otetaan sitä käsiin ja sitten eikun seinälle.

Katsoin joitakin malleja netistä ja kysyin mieheltä väritoiveita. Ja tällainen siitä sitten tuli.

 

Ompelin pussiin sisävuoren ja päälipuolipussin. Koska tärkeintä oli, että pussi pysyy pystyssä, kyhäsin pakkausteipin avulla sisä- ja ulkokappaleiden väliin tuollaisen kehikon (+ tähän vielä pohjakappaleen). Kehikko on tuollaista höttömuovia, jonka olen kerran ottanut talteen puretun repun selkäosasta. Se pitää pussin pystyssä ilman, että se nostaa koko pussille painoa.

Myös pussin suun käänteessä on toisella puolella suikale muovilevyä (paksuhkoa, mutta taipuisaa), jotta pussin kääntäminen rullalle on helpompaa.

Värit ovat tosiaan niin räpsäkät miltä näyttävätkin. Oranssia, lähes neonväriä ja sitten sen kaverina vihreää. Kun kerran sai olla näyttävät värit niin niitä sitten kyllä tuli!

Tuo oranssi on nailonia, hyvin tiheää kangasta ja ajattelin, että se sopii hyvin vuoreksi. Tein siitä myös ulkopuolelle toivotun taskun ja sitten kun vihreää kangasta olikin liian vähän niin tein vielä sivuun vauhtiraidat pussin leveyttä kasvattamaan. 

Vihreä kangas on muuten ihan tavallista paksua satiinia, mutta vain nurja puoli käännettynä päälipuolelle.

Nailonkaitale maksoi 0,90 euroa, satiinikappale 1,03 euroa. Vetoketju ja klipsit uusiokäytössä.
Sanoisin, että edulliseksi tuli, sellanen kahden euron ompelus!

Parasta on, että kiipeilysalilla oli paikan omistaja tullut kysymään, että mistä pussi on, kun ei ollut tunnistanut valmistajaa! Oli kehunut hienoksi. 

Ja vielä parempi juttu on tietenki myös se, että mies tykkää ja pussi on käyttökelpoinen. (Huomatkaa muuten kuvassa tuo harja! So cute. Lisäsin, viime hetkellä myös harjalle oman paikan. Tuli heittämällä oikean syvyinen ja levyinen putkitasku.)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.