sunnuntai 13. lokakuuta 2024

Kolme vinkkiä heijastimiin (ilman ompelua ja liimaa!)

Täällä taas! Pidin vähän pidempää blogi- ja käsityötaukoa. Ei huvittanut kumpikaan, ei bloggaaminen eikä käsityöt. Nyt tänään istuin pöydän ääreen ja tein pari pientä juttua tarpeeseen: nimittäin heijastimet!

On taas lokakuun aamu- ja iltapimeydet. Heijastin on tärkeä ja halpa henkivakuutus, jota suotta vähätellään. Pyrin laittamaan heijastimia aina jokaisen takin taskuun ja/tai helmaan, laukkuun ja kävelyllä myös ranteeseen - mitä useampi heijastin, sitä näkyvämpi liikenteessä.

Ja nyt ajatus lähti tästä: erilaiset heijastinmateriaalit.

Heijastinkangas on tuttua ja sitä olen käyttänyt paljon. Heijastavaa maalia olen kokeillut, se ei ollut kovinkaan näkyvää. Näiden lisäksi minulla on jo vuosia(?) ollut silitettävää heijastinkalvoa ja heijastinteippiä, mutta en ole tainnut käyttää kumpaakaan mihinkään. Nyt on aika testata kumpaakin!

1/3 vinkkiä heijastimiin: HEIJASTINTEIPPI

Tämän pitävyydestä ei vielä ole kokemusta, mutta nythän sen näkee. Päätin testata tätä mainosheijastimiin, joiden toisella puolella on turhan näkyvästi logo, jota en nyt vain halua mainostaa. Teippiä päälle ja logo piiloon!

Ensivaikutelma: Teippi on aika tahmasta ja nuo heijastinpalloset oli reunoista jäädä sormiin kiinni kuin liisteri. Tuntuu siis hyvinkin pitävältä teipiltä. Kiiltävä kalvo lähti teipistä teippaamisen jälkeen irti, en ole varma onko sen tarkoituskin vai onko teippi niin sanotusti kuivunutta. Heijastaa kyllä silti, vaikka pinta ei ole kivan kiiltävä vaan enemmänkin matan karhea.

2/3 vinkkiä heijastimiin: HEIJASTINKALVO

Rullalla on kalvoa, jota voi leikellä ja silittää - silittämisen jälkeen pitäisi kestää jopa 60 asteen pesun. Ei nyt tullut mieleen vaatetta, johon olisin kalvoa kokeillut, joten päätin tehdä unikko-heijastimen. 

Leikkasin paperista kaavan, jonka avulla leikkasin kaksi unikkoa (toinen peilikuvana) ja silitin ne huovalle. Leikkasin huovan silittämisen jälkeen muotoonsa. Pieni nauhalenksu kiinnittyi silityksen ohessa kiinni.

Ensivaikutelma: Heijastinkalvo oli aika yllättävä! Kun taustamuovin otti pois, ei alta paljastunut minkäänlaista liimapintaa. Olin epäileväinen tarttuuko silittämällä, mutta kyllä se tarttui! Ja tuntuu aika lujalta sellaiselta. Helppoa ja siistiä kiinnittämistä.

Tein myös viime vuonna joululahjaksi unikko-heijastimen. Sen tein liimaamalla heijastinkangasta, mutta vain yhdelle puolelle huopaa, tässä heijastinkalvoa on kummallakin puolella. Ks. unikko-heijastin.

3/3 vinkkiä heijastimiin: VAIHDA RIPUSTIN

Miksihän edelleen monissa mainosheijastimissa on lankaa ja hakaneula? Ymmärrän sen, että heijastimen pitäisi heilua suht alhaalla, mutta mikä on inhottavampi kiinnitystapa johonkin toppatakkiin kuin hakaneula? Tekee reikiä eikä hakaneula edes pysy vaan sitten se on kuitenkin jossain vaiheessa tippunut maahan. 

Tykkään käyttää kaikenlaisia klipsejä ja hakasia. Niillä saa hyvin kiinni taskujen vetoketjuihin ja helmoissa oleviin kiristyslenksuihin. Avaimenperärenkaatkin ovat hyviä, ne eivät ainakaan irtoile ja sopivat hyvin myös laukkuihin ja reppuihin.

Näin tuli muutama uusi heijastin käyttöön. Muista käyttää heijastinta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.