lauantai 2. helmikuuta 2019

DIY: Heijastimia osa 2/2: Heijastinmaali.

Edellisessä postauksessa esittelin viisi erilaista ideaa itse tehtävistä heijastimista. Nyt pesee lisää! Ja kun edellisen postauksen ideat olivat heijastinkankaasta niin nyt lähtee esittelyyn heijastinmaali.

Katso DIY: Heijastimia osa 1/2 -postaus tästä.
Valmistin heijastavan maalin avulla heijastavia ulkorannekoruja. Sekä idea että maali ovat edellisistä Oulun Kädentaitomessuista. Siellä oli yksi todella kiva nainen heijastinkoruineen. Sanoi, että oli tehnyt heijastavan maalin itse ja ettei sellaista myydä. Mutta kas mitä bongasinkaan ihan sattumalta yhdeltä askartelutarvikeosastolta? Heijastavaa maalia (toki erilaista varmasti mitä yrittäjän oma). Ostin sitä silloin kahta erilaista: oman maalin koville materiaaleille ja oman maalin tekstiileille.

// EDIT 3.2. // Yrittäjä, jonka kanssa juttelin messuilla on MaseDesign - suosittelen tutustumaan huikean hienoon tuotevalikoimaan. Heijastavat korvakorut ovat tosi hienot!
Eka maalaus oli pettymys. Sudin suoraan puuhelmen päälle ja eihän se siitä mihinkään heijastanut. Alle piti ensin maalata kaksi kerrosta harmaata akryylimaalia ja sen päälle kaksi kerrosta heijastavaa maalia. Oli aika työläs maalausprojekti, koska helmiä tarvitsi paljon ja helmet puolestaan tarvitsivat monta maalikertaa ja maalikerrat taas kuivumisaikaa kertojen välissä.

Maalasin kaksi ekaa helmeä käsissä pidellen ja tuumasin ettei siitä tule mitään. Pistin helmet puutikkuihin ja tikut laatikon väliin. Siinä niitä sitten pyörittelin ja maalasin kuin grillivartaita konsanaan.
Ja näin sitä sitten olisi tarkoitus pitää! Takin päälle. Sisälle vain tarpeeksi paksu kuminauha. Sen pitää löystää tarpeeksi, jotta koru on helppo pujottaa hihan päälle - mutta sen pitää olla myös napakka, jotta koru ei putoa käden liikkuessa.

Oikean rannekorun pituuden ja helmien määrän valitseminen vaati testailua monen eri takin kanssa, jotta tulisi mahdollisimman hyvä. Kumilangan päät lopuksi pujotin liimatun kiinnityssolmun vastakkaisille puolille. Liimasin myös päät helmien sisään, mutta nähtäväksi jää pysyykö päiden liimaus vai lähtevätkö jossain vaiheessa irvistämään esiin.
Heijastimiksi ei näitä tosiaan voi sanoa - heijastaviksi koruiksi kylläkin. Kyllä ne heijastaa, kun oikeanlainen valo tuikkasee oikeasta suunnasta. 
Osasta helmiä tein myös heijastavia laukkukoruja.Niissä on tosin vain kaksi heijastavaa helmeä.
Nämä menivät siis jouluna lahjoiksi läheisille. Toki jätin myös itselle käyttöön yhdet kumpaakin.

6 kommenttia:

 1. Ihan huippu hienoja molemmat, sitä mietin miten toi heijastinmaali pysyy ettei sottaa vaatteita:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Kyllä se pysyy, myyjän sanoja lainaten: verrattavissa akryylimaaliin :) eli on vedenkestävä ja kiinni pysyy, ei se tuhri tekstiiliä :)

   Poista
 2. Kauniita! :) Äidilleni ostin sellaisen MaseDesignin version tuosta heijastavasta rannekorusta joululahjaksi, mutta totta on, että itsekin näitä voisi tehdä, etenkin jos useamman haluaisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) aa jes, se oli sama yrittäjä! Lisään MaseDesignin tekstiinkin linkiksi, sillä niistä se inspiraatio lähti näihin versiohin :) kiitti, yritinkin pitkään pähkäillä minkä niminen se oli!

   Poista
 3. Voisiko maalata kypärän tai kuvioita kypärään

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Riippuen kypärästä voisi varmaan. En ole tosin kokeillut ns.liukkaalle pinnalle maalaamista, joten en tiedä miten pysyy ja hilseileekö pois. (Ja tsekkaa ennen maalaamista turvallisuuspuoli, koska jos oikein muistan niin onnettomuuden sattuessa vakuutusyhtiön kanssa voi tulla ongelmia jos on esim.pyörä/mopokypärää muokkaillut..olikohan siinä joku pinnoitteen tms rikkoontumisjuttu esteenä..? Tai sitten muistelen väärin, kannattaa tarkistaa asia.)

   Poista

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.