keskiviikko 13. helmikuuta 2019

Virkatut lumitähtikorvakorut.

Voi lumikinokset! Niitä on ainakin erityisesti täällä Oulussa. Lunta sataa vähän väliä yötä päivää. En muista milloin olisi viimeksi ollut näin tuhdit kinokset ihan kaupungissakin. Ja koska on vasta helmikuu, lunta tulee varmasti vielä lisää. Ja lisää. Ja lisää - ja mikäs siinä, eikös se vanha sananlasku opeta, että vanha lumi ei sula ellei uutta tule lisää?

Jatkuvan lumen satamisen inspiroimana virkkasin lumitähti-korvakorut. Voi ne kukkinakin nähdä. Tai tähtinä, jos valitsisi tähtimäisen eli vaikkapa metallinsävyisen langan. Omani tein turkoosista, koska se on kiva korvisväri näin kevättä odotellessa.
Lumitähdet ovat oikeastaan aika herkät. Ne on kovetettu  liimavesiseoksella ja pysyvät hyvin muodossaan.
Suhteellisen pienikokoisena (jollekin olisivat jättimäiset korvakorut, itselle edustavat kokoa "melko pienet") korvakorut ovat myös hyvin kevyet. Eivät juuri paina mitään korvissa.
Korvakorujen ohje on julkaisu juuri ilmestyneessä Kauneimmat Käsityöt -lehdessä, nro 2/19 (löytyy lehtipisteistä). Ohje löytyy lehden lopusta Tekniikkakoulu-palstalta. Korvikset voi virkata joko sanallisen ohjeen avulla tai vain katsomalla piirroskaaviota.
Tältä näyttää tänään ilmestynyt uusi Kauneimmat Käsityöt -numero! Eikö ole ihanan iloinen? Oikea väriläiskä! Värillä kohti kevättä!

// OHJE LISÄTTY MYLS BLOGIIN: LÖYDÄT SEN TÄÄLTÄ.

2 kommenttia:

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.