torstai 21. tammikuuta 2021

DIY: Lumikukkakorvikset

Tammikuu talvea tulvillaan. Ja niin on myös tämä vuoden eka virkkauspostaus!

Kun kerran Facebookissa kysyttiin ohjetta niin täältä vastataan - ja tässä tulee virkattujen lumitähtikorvikset!
Taustoitetaan.

Kyseessä on parin vuoden takaiset lumitähtikorvikset, jotka julkaistiin keväällä 2019 Kauneimmat Käsityöt -lehdessä (ks. esittelypostaus täältä). 

Ne ovat herkät lumitähdet - tai kukkaset! Ja koska minusta ne näyttävät niin lumitähdiltä kuin myös kukilta, nimesin ne uudelleen: LUMIKUKKAKORVIKSIKSI.
Ihan varmuuden vuoksi (ja ihan huvikseen myös) vielä triplatarkistin ohjetta, josko löytäisin siihen parannettavaa. Virkkasin samat lumikukkaset valkoisella puuvillalangalla ja hopealla vähän ohuemmalla tehostelangalla. Kuinka erinäköisiä ovatkaan! 

Ohje toimii siis myös vähän paksummalle langalle, jos ihan ohut virkkauslanka ei ole käsiisi luontevaa. Ja jos nyt vaikka vähän isompaa korvista tahtoo tehdä niin eikun paksumpaa lankaa ja suurempaa koukkua vain.
OHJE: LUMIKUKKAKORVIKSET

Lanka: Ohutta ja tiukkakierteistä puuvillalankaa (esimerkiksi Gjestalin Maxi, Surf 8 tai Hjertegarnin Haeklegarn nr. 5). Virkkauslangalla korviksen koko tulee olemaan noin 3,5 cm.
Koukku: Noin 1,1 –1,2 tai langan ja käsialan mukaan. 

Muut tarvikkeet: Askarteluliimaa, pieni astia, pala muovia (esimerkiksi muovipussi, korvakorukoukut ja välirenkaat sekä korupihdit.

Ohje alla.Tee näin: 

1. krs: Tee taikasilmukkaan 1 kjs + 12 ks. Sulje ps:lla. 2. krs: 5 kjs, *jätä 1 s väliin, puolip, 3 kjs*, toista *_* kerros loppuun. Sulje krs ps:lla alun 2. kjs:aan. 3. krs: Tee kjs-kaareen 5 kjs, p, nirkko, p, 3 kjs, puolip, siirry seuraavaan kjs-kaareen: *puolip, 3 kjs, p, nirkko, p, 3 kjs, puolip*, toista *-* jokaiseen kjs-kaareen. Katkaise ja päättele lanka. Tee toinen korvakoru samoin.

Nirkko =  Virkkaa 3 kjs, ps koukusta kolmanteen s:aan.

Ohje jatkuu alla.
Sitten vielä viimeistely eli kovettaminen:

Sekoita pieneen kuppiin pieni määrä ihan tavallista askarteluliimaa (eli erikeepperiä, myös puuliima tai tekstiilinkovettaja käy - tai vanha kunnon sokeritärkki!) ja vettä noin 50–50 suhteella. Kasta korvakorut seokseen (voit puristella vähän, että liimaseosta menee varmasti kaikkialle) ja aseta muovin päälle kuivumaan. Venytä hiukan muotoonsa. Anna kuivua muutamasta tunnista yön yli. 

Liitä kuivuneisiin korvakoruihin korupihdeillä välirenkaat ja korvakorukoukut.
Kun on ohut lanka ja pieni virkkaustyö, korvikset valmistuvat nopsaan. Lopputulos kovettamisen jälkeen on kestävä ja korville ihanan kevyet - lumikukat eivät paina juuri mitään! 

4 kommenttia:

  1. Kauniita! Kiitos myös ohjeesta. Itse en ole koskaan virkannut korviksia, mutta eräs ystäväni on niitä tehnyt minulle. Mukavaa sunnuntaita!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos itsellesi, että tykkäät :) Sinulla on mukava ystävä, kun on virkannut korviksia sulle! :)

      Poista

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.