maanantai 4. tammikuuta 2021

DIY: Jääkaappikalenteri uuteen vuoteen

Vuoden ensimmäinen askartelu!

Tai voiko sanoa askarteluksi, jos kyseessä oli vain paperi-arkkien leikkaamista ja sitten tussilla rustausta? Sanotaan että on se, ainakin jotain sinnepäin. 

Tein siis itse jääkaappikalenterin.

Aina on jostain postista, kaverilta, joulupukilta tai töistä tullut jonkinlainen pieni kalenteri, joka on vuoden ajan roikkunut jääkaapin magneettiklipseissä. Nyt joulun jälkeen havahduin päivien loppuessa kesken, että pitääkö sitä mennä ostamaan uudelle vuodelle kalenteri?

Pihipirjous iski ja päätin että en osta. Kun ei mistään sattumalta tullut niin teen sitten itse. 

Päädyin mahdollisimman simppeliin. Voisi sanoa minimalistin kalenteriksi. Ensin aloin piirtämään kalenteriruutuja kunnon kirjoitustilan kanssa, mutta tajusin että tilaa ei juuri tarvita. Jääkaappikalenteri toimii lähinnä nopeana katsauspaikkana, kun tarkistaa jääkaapin sisällyksen parasta ennen -päiviä. Jos on jotain yhteisiä menoja tai tärkeitä muistettavia päiviä niin sitten ne ovat olleet jääkaappikalenterissa. 

Viime vuosi oli tapahtumien ja menojen osalta kovin hiljainen ja ennustan, että ainakin toistaiseksi sama tapahtumattomuus jatkuu. Mitä siis turhaan kalenteriruutuja piirtämään, jos niitä ei tarvitse. Arkilla on kuitenkin tilaa kirjoittaa mahdollisia muistettavia päiviä. 

Tästä tuli hyvä. Ei vie paljoa tilaa ja kun kalenterikuukausi vaihtuu, voi pihipirjo käyttää vielä toisen puolen muistilistana. Muistipaperia ei tässä taloudessa tuhlata.

**** 

Kalenteri sopii muuten tähän päivään, se sai myös aloittaa tämän blogin 11. blogivuoden! Tänään 4.1.21 on YKSITOISTA vuotta siitä, kun Madam B.C. aloitti blogitaipaleensa. En nyt mitenkään "juhli" synttäreitä, koska vastahan ne blogi-ikäkriisin "kymppisynttärit" olivat. Olen ehkä päässyt yli blogi-ikäkriisistä. Aattelin kauan, että kymmenen vuotta ja sitten viimeistään blogin ovet saavat mennä kiinni. En siihen kuitenkaan ole vielä valmis. Ei vielä, vielä ei ole sen aika.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.