perjantai 1. tammikuuta 2021

Käsityölupauksia vuodelle 2021

Hyvää alkanutta uutta vuotta 2021! 

Näköjään ylläpidän pientä postausputkea. Päätin aloittaa blogivuoden 2021 tehokkaasti lupailemalla. Itselleni ja teille. Kun jos sen julkisesti sanoo niin siitä pitäisi paremmin kiinni kenties? Eli tässä teille käsityölupaukset vuodelle 2021!

Jotta ei nyt ihan suuruudenhulluiksi taas ruveta niin katsotaas vielä tiivistelmä mites ne kässälupaustavoitteet viime vuonna sujuivat? Ei tullut bingoa. Ja vaikka kuinka jopa kahdesti oli livahtanut taulukkoon "ompele hame" niin en saanut yhtään hametta tehtyä!

Ompelin kyllä kahden kappaleen kesäpöksyt, kierrätin fatkut (ei postausta, oli niin tylsä juttu), ompelin montakin mekkoa (mm. koiramekko / jätskimekko / käpymekko), tein pienen jätskinmuotoisen bolsterijoogatyynyn, virkkasin useita korviksia (mm. lehtikorvikset / kukkakorvikset), ompelin merinosta syyspipon ja neuletakista koiralle uuden hupparin, tein pari laukkua (mm. pupulaukku / Elvi-laukku / yhden kappaleen laukku), kasasin tilkkupeiton, maalasin pienen revontulitaulun, pistelin pienen modernin ristipistotyön ja pidin blogijoulukalenteria.

Mutta aika monta juttua jäi tekemättä. Vois melkein suoraan laittaa tavoitteeksi tälle vuodelle? 

Lupaan.. 

..tehdä kaikki keskeneräiset käsityöt valmiiksi (Paljon luvattu, mutta yritetään! Tämä on se ärsyttävin ja tilaa eniten vievin riesa. Jotkut kässät ovat odotelleet pahimmillaan pari vuotta valmistumistaan. Ehkä tällaiset nyt vaan pitäisi rykästä valmiiksi tai sitten purkaa pois? Nyt on sen aika.)

..antaa itse tehtyjä lahjoja (Kuten ainakin ennenkin. Tämä lupaus on helppo pitää.)

..korjata/uusiokäyttää rikkoontuneet käsityöt (Avainsanoja: pura, fiksaa, parsi, kursi ja niin pois päin. Paljon on korjattavaa vailla. Hyvä, että vuoden käsityötekniikka on parsiminen ja paikkaus. Sopii tähän hyvin.)

..panostaa enemmän laatuun ja toteutukseen (You can do it! Ei mennä sieltä missä aita on matalin.)

..olla täysin zen, jos käsityö epäonnisuu (Ehkä. Tai ehkä lupaan päästää vähemmän kirosanoja. Tai ainakin lupaan pitää vähemmän kokopäivän pituisia mökötyksiä itselleni tai ompelukoneelle.)

..opetella uuden kädentaidon (En tosin tiedä vielä mikä se voisi olla. Neulahuovutus kiinnostelisi kenties?)

..mennä käsityökurssille tai -workshopiin tai -miittiin (Kaipaan yhteisöllisyyttä! Jos vain jotain sopivaa järjestetään, I'm there! Toivon kovasti, että tänä vuonna oikeiden käsityömessujen järjestäminen olisi turvallista ja mahdollista.)

..hankkia tarvikkeita vain tarpeeseen (Apua, tästä tulee vaikeaa! Mutta aloitin lupauksen jo nyt: en aio mennä Eurokankaan vitosen päiville. Normaalisti varmaan olisin käynyt jo ostelemassa vitosen pussin täyteen kankaita mitä en oikeasti tarvitse.)

Katsotaas vuoden päästä miten lupauksille käy!


Tämä pohja löytyy myös Instagramista kohokohdistani, jos haluat myös tehdä kässälupauksia.

 

4 kommenttia:

 1. Putosin melkein tuolilta kun nauroin tuota ompelukoneelle mökötys-kohtaa =) Kovin on tuttua! Laitoin lupaus-listan jo linkkinä käsityöystäville, siinä kivaa haastetta koko vuodelle. Kiitos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, älä sentään tuolilta putoa ;) oi kiitos jaosta, se oli mukavasti tehty, saa ystävät haastetta myös. Ottakaa skaba kuinka monta kullakin toteutuu :D

   Poista
 2. Toi uuden kädentaidon opettelu voi sulle olla vähän haasteellinen, kun sähän osaat jo niin paljon! Siis mitä voisi enää olla kokeilematta ja opettelematta?! :D Neulahuovutus on kyllä kivaa, ja yllättävää jos sitä ei tosiaan vielä löydy repertuaaristasi. :) Tosi hyviä haasteideoita sulla, erityisen kovasti resonoi tuo "hankkia tarvikkeita vain tarpeeseen". Mulla on tänä vuonna - niin kuin jo monena vuonna ennenkin - erityisenä ajatuksena se, että pitää pärjätä sillä mitä jo kotoa löytyy. Voi olla, että joku semmoinen projekti kutkuttelisi, mihin pitäisi sitten ostaa materiaalia, mutta jos se ei ole pakollinen homma niin sen voinen laittaa toistaiseksi syrjään ja tarttua niihin lukuisiin projekteihin joihin materiaalit jo löytyvät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kuule, paljon on juttuja, joita en osaa tai en oo vielä opetellut! :) Neulahuovutusta kokeilin vuosia sitten, ostin neulat ja kaikki, mutta harjoittelu tyssäsi seinään, kun en saanut mitään muuta aikaan kuin onnettoman pallon.. ehkä tänä vuonna voisi asia muuttua?

   Poista

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.