keskiviikko 3. kesäkuuta 2020

Saunatakin kierrätystä osa 2/2.


Saunatakki sai saksista ja meni uusiokäyttöön. Palasiksi meni koko takki! Ja todella tarkoitan, koko takki.

Edellisessä postauksessa esittelin kuusi ensimmäistä vinkkiä, nyt jäljellä on vielä kaksi viimeistä ideaa. Ja koska periaatteessa pistin jo koko takin noihin edellisiin vinkkeihin niin mitä jäljellä vielä on? Vyö! Se meinasi unohtua. Ja vyön lisäksi ei unohdeta leikkuusilppua - koska sitähän tuli melkoinen kasa!

Kierrätä tekstiilivyöt

Olipa se sitten saunatakin tai minkä vaatteen vyö vain niin voihan senkin pistää uuteen tarkoitukseensa.
Voila!

Yhdistettynä muuhun matskuun niin siitähän tuli kori! Iso, ihana säilytyskori. Runkona siis joku tuollainen jämäkkä muovimatsku. En oikeastaan tiedä mitä tai mihin tuo on tarkoitettu. On vähän kuin sellaiset ohuet, muoviset pöytätabletit. Siitä tuli nyt kori sitten. Matsku oli aika kivan jämyä, kori pysyy pystyssä tosi hyvin - kuvassa kori on tyhjä ja on silti ryhti suorassa!

Ja missä se vyö on?
Hyvään ryhtiin auttaa se vyö, joka on piilossa sekä korin yläkäänteessä että kahvoissa. Kun paksu, mutta kevyt vyö on ujutettu korin suuhun niin kori ei lösähdä kasaan reunoistaan. 

Kahvat ovat lähinnä koristeelliset. Meni niin paksuksi ettei ompelukone halunnut enää olla yhteistyössä ja käsin ompeleminenkin tuntui vähän liian käpöseltä. Ei varmaan uskalla kahvoista kantaa kuin tyhjänä. Mutta tuovat ne kivaa lisää kokonaisilmeeseen.

Ja sitten entäs se leikkuusilppu? Mitä siitä tuli?
Jättiläisen jätski!

Kun yhdisti saunatakin leikkuusilpun, muun viime aikoina kertyneen leikkuusilpun ja kangastilkkuja niin siitä tuli iso mansikkajäätelötötterö! Koska onhan jäätelökesä.

Eikun. Onhan sillä fuktiokin. Arvaatko mikä? Se ei ole tyyny.
Jätski on pieni bolsteri eli eräänlainen joogatyyny! Bolsteri auttaa monessa jooga-asennossa ja venyttelyssä.

Tälle tuli painoa yli kilo! Sinne sujahti jopa saumurointiroskat ja muut pienet, turhat tilkkujämät. Tungin niin täyteen kuin vain sain. Bolsteri saa olla aika napakka tyyny ja siksi leikkuujäte oli tähän kyllä oikein omiaan. Jätski tuli 100 % kierrättäen, kun sisus on täyttä roskaa, on myös päällinen vanhoista neulepaitojen jämistä. Strösselit tilkkulaarista. Ja koska sisus on sitä sun tätä, ompelin neuleen alle myös pehmikkeeksi vanhaa fleecejämää. Tasoittava fleece myös estää sen, että eri väriset leikkuujämät kuultaisivat ohuen neuleen läpi.

Että todellakin käytin koko saunatakin viimeistäkin kaikkia langanpätkiä myöten hyödyksi. 

Nyt voisikin ottaa parit venyttävät ja rentouttavat joogaliikkeet.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.