tiistai 23. kesäkuuta 2020

DIY: Hyttyskarkote.


Hyttyset eli itikat eli sääsket - nuo kesän inhottavat, inisevät riesat. 

En voi sietää sääskiä. Saan niistä ihan tolkuttoman kokoisia poukamia, jotka saattavat kutista monta päivää putkeen. Sanomattakin selvää, että mökille mentäessä sitä ui ja suihkii itikkamyrkyssä. Nyt juhannusmökille mentäessä itikkamyrkyt alkoivat etomaan. Olisiko jokin luontaisempi ase sääskiä vastaan?
Sopivasti törmäsin Roosa Blomin DIY-hyttyssuihkeeseen! Jes, tätä kokeilen!

Homma toimii näin: vettä ja eteeristä öljyä suihkepulloon ja menoks! Valitsin Roosan "listalta" piparminttua ja laventelia öljypariksi, koska niitä sattui olemaan kotona valmiiksi. Laitoin ensin suihkepulloon, mutta koska tippoja lirahti vähän liiaksikin veteen niin laimensin seosta vähän lisää ja laitoin osan litkusta pienempään pulloon. Iholle käytettäessä eteerisiä öljyjä on hyvä laimentaa valmiiksi niin eivät ainakaan aiheuta reaktiota auringon kanssa. 

Tuoksusta tuli aika kiva, lempeän raikas. Yleensä laventeli yksinään tuikkaa liikaa nenään, mutta yllättävän hyvin toimi piparmintun kanssa yhdessä. Käytin hyttyssuihketta pullosta (sormenpäähän ja siitä vähän iholle) nilkkoihin, niskaan ja ranteisiin. 

Ja arvaatteko mitä? En saanut viikonlopun aikana yhtään puremaa nilkkoihin tai niskaan. Muutama kyllä tuli reisiin, mutta muuten sain olla aika rauhassa, vaikka sääskiä oli todella paljon! 
Entä toimiko se?

Väittäisin viikonlopun empeerisen tutkimuksen lopputuloksena, että ei se ihan tyhjää ollut! Sanoisin, että kyllä tuo toimi! Plussaa myös: kustannukset suppeat, voi ottaa niin pieneen pulloon mukaan kuin tarvitsee ja tuoksukin on hyvä ja sellainen ettei kanssatoveri nyrpistä nenää sääskimyrkylle.

Kyllä tuota käyttää mieluummin kuin ainetta, jossa on herkästi syttyvää -merkki kyljessä. Mietippä sitä.

4 kommenttia:

 1. Mistä noita eteerisiä öljyjä voi ostaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eteerisiä öljyjä (jotka soveltuu laimennettuna myös iholle) löytyy luontaistuotekaupoista ja hyvin varustelluista tavarataloista. Usein niiden sijoittelu voi olla vaihteleva kaupoissa. Tsekkaa kynttilät, saunatuotteet ja sen sellaiset, voi löytyä niiden läheisyydestä :)

   Poista
 2. Kylmäpuristettua oliiviöljyä ja laventeliöljyä, jota hain apteekista. Eikä sääsket kuppaa ja tuoksussa voi esiintyä julkisestikin. Toimii ainakin minulla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla et myös tuo käyttämäsi öljy-yhdistelmä toimii! :)

   Poista

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.