keskiviikko 17. kesäkuuta 2020

20 x juhannuskäsityö.

Kesä ja ei mitään tekemistä? 

Kun kesäyö on pitkä ja valoisa, kädet hamuavat jotain mukavaa kässäilyä. Joten koostin kahdenkymmenen kesäisen idean pläjäyksen, joista valita mitä sinä tekisit juhannuksena. Että tässä sulle kesäkässää, loppuu se turha luppoaika. Eikun jätski toiseen käteen ja hommiin!

Keskikesän käsityöt: Ompele, virkkaa ja askartele - 20 ideaa
Kesäkäsityö 1/20: Kestoseppele

Kankainen ja romanttinen kukkaseppele sopii jokaisen juhannusneidon päähän - ja kestää juhannuksesta toiseen! Tällainen kestoseppele sopii myös siitepölyallergisille ja ötökkökammoisille ja niille, jotka katsovat mieluummin kukkien kukoistavaa kasvua luonnossa kuin lakastumista omassa päässä.

Ks. postaus: kestokukkaseppele
Kesäkäsityö 2/20: Suomen lippu

Itsenäisyyspäivän kattauksen lippu passaa myös keskikesän juhlaan. Nosta lippu salkoon, nyt on juhla!

Kesäkäsityö 3/20: Varmasti päässä pysyvä pyyheturbaani

Kaikille saunojille ja nautiskelijoille, mutta kiireisille laittautujille sopii mikrokuitukankaasta ommeltu helppo pyyheturbaani. Se kuivaa hiukset näppärästi ilman, että latvat ripottelevat pisaroita pitkin vaatteita. Parasta on se, että tämä turbaani myös pysyy päässä vaikka tekisi parit ilon hypytkin kesken kaiken!

Kesäkäsityö 4/20: Kosteutta kestävät toilettipussukat

Ja jos matka on mökille tai muihin kesäreissuihin (toivottavasti vain kotimaassa tänä kesänä), niin uudet pussukat tuovat järjestystä laukkuun tai reppuun. Vahakangas on hyvä ja kestävä materiaali toilettipussukoihin. Valitse vain kuosi ja muoto - muu sujuu sukkelaan, sillä vahakangaspussukkaa ei tarvitse huolitella tai vuorittaa (ellet erityisesti halua niin).

Ks. postaus: vahakankaasta pussukat.
Kesäkäsityö 5/20: Jätskikassi

Cityjuhannusta viettävät voivat suunnata kesken juhannuksen vieton jätskiä hakemaan. Tai mikseipä myös mökkitien varteen voisi lähteä jätskikiskareissulle? Maalatut jätskit puuvillakassin kyljessä ovat hauska näky ja tuovat kyllä veden kielelle. Älä unohda koristelua, tähän sopii päälle niin helmiströsselit, makeat rusetit ja pulleat minipompomit!

Kesäkäsityö 6/20: Koivupussit

Ja jos koivua löytyy läheltä, nyt on sopiva aika napata talteen muutamat lehdet ja kuivata ne talven varalle. Ompele pienet pussit ja pussita lehdet - ja upota pussi talvella jalkakylpyyn tai vesisankkoon saunoessa. Tuoksu keskellä pakkasia kuin keskikesän saunassa!

Kesäkäsityö 7/20: Helppoa DIY-hemmottelua

Juhannusviikonloppuna voi myös ihan vaan olla, rauhoittua ja hemmotella itseään. Viime vuoden joulukalenterin yrttijalkahaude sopii levottomille jaloille, oliiviöljyvoide kuivalle iholle ja kamomillapuhdistusjauhe väsyneille kasvoille. Tuota kamomillajauhetta käytän kerran viikossa ihan "arjen hemmottelussa", se korvaa lempeäsi kasvojenkuorinnan kokonaan.

Ja jos jouluun on kova odotus ja kaipaus (enää puoli vuotta!), lohduttaudu kokeilemalla piparkakkuscrubia.

Kesäkäsityö 8/20: Kesämekot ilman kaavoja

Jos juhannusvieton kaveriksi löytyy ompelukone, ota yöttömän yön ompelulanit! Parin kesän takaa löytyy edelleen suosittu mekkosarja, jossa käyn erilaisia mekkoja läpi kuinka ne voi ommella itse omassa koossa ilman kaavoja! Että nyt siitä äkkiä juhannusmekkoa surrauttelemaan!

Kesäkäsityö 9/20: Helppo yhden kappaleen kimono

Aloittelija tai nopean ompeluksen ystävä ihastuu tähän helppoon yhden kappaleen trikookimonoon. Se on ihanan väljä ja rento liehuke päiviin, kun on kuuma, mutta haluaa silti selkää ja käsivarsia auringolta suojata.

Ks. postaus: superhelppo kimono
Kesäkäsityö 10/20: Laukun pikkuapuri

Näppärä sorminen pyöräyttää myös kesämenohin kätevän kantolenkin. Siinä pysyy mukana varakassi tai mikseipä ohut varaneulekin. Syksyllä hanskat tai huivi. Vähät ovat materiaalit, mutta niin suuri apu silloin, kun kassi on pieni eikä se neule tai huivi mahdu millään kassiin sisään.

Ks. postaus: kantolenkki laukkuun (+ ohje)
Kesäkäsityö 11/20: Vedenkestävä ranneke

Jos on kosteaa meininkiä on niin omasta puolesta tai sään puolesta niin menoon sopii hyvin ranneke, joka ei vettä säikähdä! Vedenkestävä ranneke sopii myös miehelle - se on koruton ja simppeli tehdä.

Kesäkäsityö 12/20: Kustomoitu sateenvarjo

Ja sateesta puhuen, varaudu kesäsateisiin tuomalla omaan tylsään mustaan satikkaan vähän jotain ekstraa! Eipä mene enää varjo muiden varjojen kanssa sekaisin, kun maalaat siihen oman tekstin tai kuvion. Akryylimaali on hyvä valinta sateenvarjon maalaamiseen, se kuivuu nopeasti ja kestää kosteutta.

Ks. postaus: maalattu sateenvarjo
Kesäkäsityö 13/20: Pussi palasaippualle

Kestojuttuhitti, virkattu saippuapussi, on hyvä mökkivieminen mihin vain. Sopii sekä käsipalasaippualle kuin myös suihkupalasaippualle. Pussi on myös helppo ja nopea virkata, onnistuu vaikka laiturin nokassa!

Ks. postaus: virkattu saippuapussi
Kesäkäsityö 14/20: Dekolteehuivi

Kun kaulahuivi on liikaa ja pienet pääntiet ahistavat, mutta dekoltee punastelee, suojaa kaula-aukkosi kevyellä dekolteehuivilla! Tätä mallia on myös helppo muunnella omaan makuun sopivaksi. 

Ks. postaus: virkattu dekolteehuivi (+ohje)
Kesäkäsityö 15/20: Virkatut lasinaluset

Klassikko se tämäkin, lasinaluset! Mutta uudella twistillä höystettynä. Kun pyöreät nostetaan ruskeaan koriin eli ruukkuun, siitä muodostuu hauska ikikaktus! Alusten virkkaus sopii myös aloittelijoille. Pyöreätä spiraalia vain ja lopuksi rapuvirkkauskierros. Pieni kukka päälle ja valmista tuli!

Ks. postaus: virkatut kaktusaluset
Kesäkäsityö 16/20: Kestovanulaput

Jos keskittyminen pomppoilee grillin ja järvessä pulikoimisen välillä, valitse juhannuskässäksi jotain pientä ja nopeaa, joka ei vaadi yhteen kappaleeseen paljon kärsivällisyyttä. Yhden vanulapun tekee siellä täällä ja kappas, lopuksi niitä onkin kasa!

Ks. postaus: virkatut kestovanulaput
Kesäkäsityö 17/20: Kestovihta

Kestojuttuja, kestojuttuja! Jos on kestokukkaseppele ja kestovanulaput niin mikseipä myös kestovihta? Virkattu vihta on hauska somiste ja on oikein käyttökelpoinenkin (jos lanka, koko ja muoto on kohdillaan).

Ks. postaus: virkattu kestovihta
Kesäkäsityö 18/20: Lasipullon suoja

Älä unohda juoda vettä! Suosi aina lasipulloa muovipullojen sijaan. Lasipullo on niin paljon ekologisempi. Ja on myös helppo pitää puhtaana. Moni lasipullo myydään ilman suojaa, mutta se ei haittaa, voit virkata vaikkapa muurarinlangasta pullollesi sopivan suojan!

Ks. postaus: virkattu pullosuoja (+ versio korkkikankaasta)
Kesäkäsityö 19/20: Purkinavaaja

Yksi aikansa hittikäsityö, purkinavaaja, on keittiökäsitöiden macgyver. Avaa kaikki hillot, purkit ja purnukat ilman pääpunaisena voimasanoja kihistelemistä. Jokainen keittiö tarvitsee purkinavaajan!

Ks. postaus: virkattu purkinavaaja (+ohje)
Kesäkäsityö 20/20: Vohvelipyyhe

Lopuksi vielä yksi uusimmista ihanuuksistani, neulottu käsipyyhe. Sopii niin mökille kuin mökillä neulottavaksi. Mukava neljän kerroksen mallikerta on mukavaa aivot narikkaan -neulomista, kokeile vaikka!

4 kommenttia:

  1. Tämä oli kiva postaus. Vaikka en mitään nyt aio tehdä (tarpeeksi jo keskeneräisiä) niin kiva oli katsoa ja lukea. Hienoa, kun näin monta helppoa ja kätevää tehtävää löytyy yhdestä postauksesta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) keskeneräisten tekeminenkin on oikein hyvä :) mukavaa juhannusta!

      Poista
  2. Kiva!
    Mahdollisesti olinkin ajatellut tehdä turbaanipyyhkeen :) tai ehkä virkata jotain

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva :) toivottavasti postaus inspiroi tarttumaan tuumasta toimeen! :)

      Poista

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.