lauantai 6. heinäkuuta 2019

Kätevä kantolenkki laukkuun (+ ohje).

Olen sitä tyyppiä, joka varautuu eri tilanteisiin joskus liikaakin. Se, joka pistää ulos lähtiessä liikaa vaatekerroksia päälle. Se, joka ottaa mukaan varaneuleen ihan vain varalta. Se, joka ei kestä virettä niskaan vaan vetää huivin kaulaansa. Se, joka sitten ulkona sulloo laukkuun pois riisuttua huivia tai kantaa käsissään riesana laukkuun mahtumatonta varaneuletta.

Mutta nyt löytyi siihenkin ratkaisu! Ei enää käsissä kantelua tai laukkuun sullomista!
Saanko esitellä: se on laukkuapuri. Lisälenkki. Kantohihna. Millä tuota nyt sitten kutsuisi?

Vastaavia olen nähnyt vesipulloille. Sellaista lähdin vähän tekemäänkin, mutta sitten siitä tulikin jotain paljon kivempaa ja itselle tarpeellisempaa. Se on ihan vain nepparein säädeltävä lenkki, jonka voi hakasella laittaa laukkuun kuin laukkuun roikkumaan. Ja tyhjänä mahtuu pieneen tilaan, vaikka sinne laukun pohjalle odottelemaan.
DIY: Kantolenkki.

Tarvikkeet: Keinonahkaa (tai muuta rispaantumatonta ja joustamatonta materiaalia), ompelukone, neppareita, jonkinlainen mieluinen hakanen, pieni D-lenkki.

Tee näin: Leikkaa toisesta päästä pyöristetty kaistale, koko noin 3,5 x 22 cm. Leikkaa myös pieni suikale, koko noin 0,5 x 4 cm (kuvassa vähän isompi). Ompele pienempi suikale päistään isompaan noin keskikohdan päälle. Ennen kuin ompelet toisen pään, sujauta suikaleeseen D-lenkki.

Leikkaa kaistaletta vähän suurempi kappale ja ompele kaistale siihen päälle nurjat puolet vastakkain. Leikkaa suurempi kappale kaistaleen kokoiseksi. Voit myös ihan aluksi leikata kaksi samankokoista kaistaletta, jos se tuntuu paremmalta.

Taita noin 15 cm pitkä kappale vastakkain ja ompele noin 0,5 cm taitteesta. Tästä tulee lenkin pikkuhihna.
Yhdistä pikkuhihnan toiseen päähän hakanen ja toiseen päähän D-lenkki. Kiinnitä nepparit, yläkappaleet pyöristettyyn päähän, vastakappaleet toiseen päähän. Tässä ne laitoin noin 6 cm välein. Pikkuisen pidempään lenkkiin voisi laittaa kolmekin vastaparia niin lenkissä olisi enemmän säätövaraa.
Pienemmällä säätövaralla kulkee mukana ohuet huivit ja vaikka hansikkaat.

(On muuten tuo laukku oikeasti REPPU. Selkärepusta tuli olkalaukku jo vuonna 2014 ja se on edelleen käytössä. Se on ihanan kulunut ja rento laukku. Ks. repusta laukkau -muutospostaus tästä.)
Ja isommalla säätövaralla apuri pitää mukanaan jopa neuleen. Nerokas kantolenkki, tulee niin tarpeeseen. Ei enää neuleen kantelua kädessä, kädet pysyy tästä lähtien vapaana!

6 kommenttia:

 1. On muuten LOISTAVA idea. Juuri eilen pähkäilin ottaisinko villatakin mukaan vaikkei se mahdu laukkuun...äää, sitä joutuu roikottamaan erikseen mukana, jos on kuuma. Ja sitten se kumminkin unohtuu johonkin tuolin selkämykselle...
  Vaan eipä tarvi pähkäillä enää! Teen laukkuapurin tuota pikaa! Paljon kiitoksia ideasta ja ohjeesta!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) ei tarvitse roikottaa, apuri kantaa puolestasi ;) Ole hyvä, kivaa vain et tykkäsit ideasta :)

   Poista

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.