perjantai 24. toukokuuta 2019

Virkatut kaktusaluset.

Kesäkesäkesäkesä!

Se on ihan nurkan takana, ehti jo vähän esimakuakin antaa. Nyt vain odotetaan, että sateet kääntyvät pikkulämpöön. Silloin voi mennä parvekkeelle hikoilemaan, ottamaan lasin virvoitusjuomaa ja katsoa kuinka lasikin hikoilee pöydälle pilaten pinnan - ei vaan, nyt on kaktukset alla! Kaktus pistää lasihikoilulle hanttiin ja kerää kosteuden itseensä.
Hiukan trooppisen sävyiset aluset ovat nyt uusi virkattu setti. Neljä alusta eri kukkien sävyissä ja pieni virkattu kukkaruukku, johon voi aluset koota silloin, kun ne eivät ole käytössä.
Ja näin se toimii!

Kehtaanko sanoa, että lasissani on vesiväriä? Jos nyt yhden lasin haluaa rekvisiitaksi ja juomavalikoimasta ei löytynyt muuta kuin kraanavettä ja ankean sävyistä kauramaitoa niin silloin pitää ottaa luovat vaihtoehdot peliin: vettä ja vesiväriä! Näin sitä viilataan kameraa linssiin.
Pyöreitä virkatessa on muuten tärkeää, että hoksaa tehdä lisäykset eri kohtiin. Silloin kuin olin vielä ihan vasta-alkaja virkkauksessa, taistelin monesti noita kulmia vastaan. En tajunnut miksi pyöreästä tuleekin kulmikas. Kas, kun tajusin vinkin: tee ne lisäykset eri kohtiin niin jo tulee pyöreää! Vielä kun tottuisi tekemään spiraalina ni ei tulisi pientä hyppyriä kerrosten liitoskohtaan. Vaikka kuinka sulkee kerrokset piilosilmukalla niin eihän se liitoskohta ihan piiloon jää. Spiraalina ei olisi tuota väkästä mukana.
Ja pyöreästä puheen ollen..

Pyöreää voi myös neuloa! Olipa se sitten alunen tai matto, puikoillakin voi tehdä pyöreää tasona. Minä tein sitruunaliinan virkatuin siemenin (vai ovatko nuo sittenkin tirsuvia pisaroita?), mutta hyvin voisi myös inspiroitua muista hedelmistä - miten olisi vaikkapa vesimeloniliina, kiivialuset tai appelsiinimatto?
Kaktusalusten ja sitruunaliinan ohjeet löytyvät uudesta Kauneimmat Käsityöt -lehdestä. Nro 4/19 löytyy lehtipisteistä.

Seuraa lisää virkkaus- ja neuleideoita Kauneimmat Käsityöt -lehden Facebookista tai Instagramista!

3 kommenttia:

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.