perjantai 3. toukokuuta 2019

Virkattuja nappikukkia.

Ulkona sataa lunta. Toukokuussa. Viime vuonna tähän aikaa lähestyttiin ekaa helleaaltoa.

Takatalvi - se on siis hyvä syy olla nyt sisällä ja ajatella kesän tulevia kukkasia.
Tässä on myös muutama kukkanen! Ne on virkattu nappien ympärille ja nappikukat on koottu jonoksi. Aika hauska, eikö? Kaulakorun sulkijanakin on lenkki ja nappi. Ihan hyvin voisi myös olla muu lukko. Tai vaikka solmimisnauhat.
Kokeilin samaan tyyliin kukkia myös isoihin nappeihin. Niin monta versiota kuin on nappiakin. Toimii myös missä koossa vain, valitsee vain koukun ja langan napin reikien mukaan.
Näitä hyvin jämälankoja kadottavia nappikukkia voisi käyttää vaikkapa rintakoruihin, jääkaapin magneeteiksi, kevätkranssin somisteiksi tai vaikkapa korttien koristeiksi.
Nappikukkakorun ohje on julkaistu Kauneimmat Käsityöt nro:n 3/19 Tekniikkakoulu-palstalla (nro 3/19 myynnissä lehtipisteissä). Samassa numerossa on mukana myös aiemmin esitelty sormin pujoteltu ohje timanttipeittooni - ks. postaus tästä.
Samalla Tekniikkakoulu-palstalla on myös yksi keino miten oppia neulomaan pystysuuntainen napinläpikaitale. Harjoitustyöstä voi tehdä ohjeen mukaan vaikka punotun rannelenkin! Siinä on kaksi neulottua kaitaletta punottuna toisiinsa. Punos on jämäkkä, mutta joustava. Se näyttää kivasti palmikolta.

Seuraa lisää virkkaus- ja neuleideoita Kauneimmat Käsityöt -lehden Facebookista tai Instagramista!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.