tiistai 21. toukokuuta 2019

Leikkimatto vauvalle.

Tässä vasta vietettiin ystävälle babyshowerjuhlia. Sinne viemisiksi ja vauvalahjaksi tein vauvalle leikkimaton, joka käy myös tarvittaessa paksuna peittonakin.

Siitä tuli aika villi ja iloinen!

Kysyin etukäteen väritoiveita ja hyvä niin, koska en varmaan ominpäin olisi osanut suunnata toivottuihin väreihin. Kirkkaita sävyjä, oranssia, keltaista ja/tai limeä toivottiin - niistä lähdin liikkeelle.
Väritoiveet kuultuani tiesin heti, että nyt käytän peittoon piiiitkään hamstraamani kuviokankaat, ne olisivat peittoon hyvät. Sitten lisäsin oranssia, sitä olen käyttänyt useisiin lasten leluihin. Kestäväksi on kehuttu, joten kestävä varmasti myös peitossa. Nyt se menikin kaikki loppu peittoon. Kokonaisuutta lähdin rauhoittamaan harmahtavalla ja sinertävällä puuvillalla. Toinen niistä on ihan supersilkkisen tuntuista.

Heti alkuun päätin, että mitään pieniä ruutuja en jaksa tehdä. Isoja kappaleita ja graafisia linjoja. Ja tällainen kokonaisuus siitä rakentui (never mind kuvan silittämättömät rypyt, oli kiire kuvata koska valo oli vähäistä).
Toiselle puolelle valitsin taustakankaaksi ostamaani puuvillaprinttiä. Sitäkin tuli hetki hillottua, mutta peittoon ja värimaailmaan se sopi mielestäni hyvin. Tätä vartenhan sen silloin joskus ostin, en vain tiennyt sitä silloin vielä!
Täytyy kuitenkin tunnustaa, että itse ompelu ei sujunut lainkaan hyvin ja sekös päällimmäisenä vähän harmittaa. Ompelukone sylttäsi minkä kerkesi ja pienet aivoni eivät osanneet selvittää mistä se johtui. Teki mieli heittää parvekkeelta alas koko rakkine, kun halunnut tuottaa laadukkampaa ommelta..

Mutta tuli sentäs hyviäkin ja skarppeja kohdistuksia.. mutta sitten myös..
..näitä vähemmän onnistuneita. Kehtaanko edes myöntää ettei tämä tainnut olla edes se kaikista pahin, jossa oli kyllä tehokkaasti kaikki ilmansuunnat käytössä? Vaikka kuinka kohdisti ja nuppineulasi ja etukäteen myös palat erikseen silitteli niin silti kävi näin. Sen siitä saa, kun käyttää erilaisia kankaita sekaisin ja päätyy ompelemaan pitkät saumat saumurilla (koska se ompelukone ei halunnut toimia), jolloin nuppineulaamisesta ei oikein ollut loppupeleissä hyötyä.
Mutta selityksistä viis, ainakin nämä muutamat lenksut olivat kiva lisä peittoon! Niihin voi laittaa esimerkiksi vaunulelun tai tuttinauhan kiinni. Ja voi vauva niillä myös vähän sorminäppäryyttään harjoittaa.
Sellainen paketti se. Sitten vain odottamaan, että vauva saapuu maailmaan! Jännittäviä aikoja.

"Leiki, tutki, utele, loputtomasti haaveile." Tuon tarran leikkasin Ommellisen mainostarrasta. Mielestäni tuo on jotenkin kivasti sanottu ja sopi hyvin vauvapeiton koristeeksi.

2 kommenttia:

  1. tuli tosi nätti, ja värit ovat kauniit. Hyvä vauvan on katsella värejä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti :) se on totta, vauvoille pitää olla värejä, joita katsella :)

      Poista

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.