sunnuntai 28. huhtikuuta 2019

Origamilintuja.

Pääsiäinen tuli ja meni ja kohta vappukin ohitetaan - ja mitä se tarkoittaa? Hääsesonkia!

Lähestyvän kesän ja kesähäiden johdosta tässä erään tulevan morsiamen hääkengät!
Tilaus pistettiin kasaan muutamilla kivoilla elementeillä. Teemana olivat origamikurjet, niitä on myös häissä mukana.
Morsiamen partiotausta saatiin myös mukaan kenkiin köytenä, joka pujottelee sydämin läpi kenkien syrjät. Jos kannat laittaa vastakkain, köysi jatkaa sulavasti matkaa kengästä toiseen.
Kantoihin tein jälleen illuusiokikan: kun köydet vetää "luotisuorana" alas kohti kärkiä, niin kanta näyttää takaa katsottuna paljon korkeammalta mitä onkaan. Se myös rajaa maalauspinta-alan siististi, mutta ei silti näy, kun sivusta katsoo.
Eukalyptuksen lehtiä ja keltaisia kukkia löytyy hääkimpusta ja nyt myös kengistä! Joukossa on myös aukkopaikkoja täyttämässä morsiusharsontyylistä kukkaa. Etukäteen jännitin miten saan morsiusharson onnistumaan, siinä olisi voinut mennä niin pieleen. Mutta pieni kukka ja pieni kikka, ihan vain töpöttämällähän se onnistui. Sinne jää taustalle utuiseksi. Se on hyvä, koska eivät niiden tarvikaan loistaa. Pääosassa ovat nuo näyttävämmät kukat.

Tämä eukalyptuksen kohta on jostain syystä ihan ehdoton suosikkikohtani kengistä. Eukalyptuksen lehtiä oli ihana maalata, tykkään niiden sävystä tosi paljon.
Ja origamilinnut! Ne olivat kiva toteuttaa. Tein niitä kahdet per kenkä, vähän kuin hääpari lentämässä kohti toisiaan kenkien eri laidoilta. Linnuissa on myös metallihopeaa ja heijastavat kivasti valoa, kun oikeasta kuvakulmasta sattuu katsomaan.
Ja sellaiset niistä sitten tuli. Ensin epäilytti mitenkä herkät kukkaset, rouhea köysi ja graafiset linnut nivoutuvat yhteen, mutta aika hyvinhän se toimii, eikö?

Morsiammella on lyhyt häämekko, joten kengät kyllä pääsevät hyvin näkyviin koko komeudessaan, ihanaa!
Ja sitten eikun hääkengät kohti morsianta ja tulevaa avioliittoa - olkoon se pitkä ja onnellinen!

10 kommenttia:

 1. Nyt on kyllä mielenkiintoiset ja persoonalliset hääkoristelut varmasti kokonaisuudessaan tulossa. Jotkut osaa sen taidon, että yksityiskohdat nivoutuvat suureksi harmosiseksi kokonaisuudeksi, mulla on siinä vielä opettelua. Kauniit ja taitavasti maalatut kengät!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmasti on hienot häät tulossa :) kiitos!

   Poista
  2. Koristeluissa on pyritty yksinkertaisuuteen ja jättämään hössötys muille. Pöytiin laitetaan morsiusharsoa ja nimikortteina toimivat uusiopaperista taitellut kurjet. Morsiusparin pöytään vähän isommat kurjet ja ympärille morsiusharsoa. Muuten luotetaan kauniiseen tilaan.

   Ja siis nää kengät, voisko ne laittaa pöydälle koristeeksi, on niin upeet!!

   Kiitos vielä tätäkin kautta!! :)

   Poista
  3. Ilo oli ihan minun puolellani! :)

   Poista
 2. Sä oot kyl tosi taitava! Niin hienot kengät! ❤️ En

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sanna :) tykkään näistä itsekin tosi paljon.

   Poista
 3. Nää on ehkä kauneimmat kengät mitkä oot maalannut! <3

  VastaaPoista

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.