lauantai 13. huhtikuuta 2019

10 x DIY-pääsiäinen

Pääsiäinen. Se tuntuu olevan tänä vuonna kovin myöhään, vai mitä?

Nyt eivät ole pääsiäiskässäilyt innostaneet, mutta yritän inspiroida itseäni (ja ehkäpä myös jotain muuta sieltä näytön toiselta puolelta) koostamalla vanhoja pääsiäisjuttuja.

10 x DIY-pääsiäinen

1. Helmipuput (kuva yllä)

Puuhelmistä tehdyt isot pupukoristeet ovat yksinkertaisuudessaan näyttävät. Vähän nyöriä, isot puuhelmet, tussilla kasvot ja nahasta (tai huovasta) korvat - helppoa! Sama toimisi myös pienemmässä koossa vai mitä?

Ks. helmipupujen postaus tästä.
2. Pupupussi

Helppo sisustuselementti: kangaspussukka, joka onkin pupu! Pääsiäismunia sisään ja korvat solmulle, siinä pysyvät yllärit säilössä ja hyvässä tallessa. Ks. postaus miniohjeineen.

Ks. pupupussin postaus ja miniohje tästä.
3. Pupukaulakoru

Tämä on ollut keväisin kestosuosikkini. Minimalistinen jänöriipus on iloisen ihastuttava. Se on silkkimassasta ja ihan superkevyt.

Ks. pupukaulakorun postaus tästä.
4. Pupumeikkilaukku

Tämä ei niinkään ole pääsiäistä itsessään, mutta sopii hyvin teemaan. Jänöpussukan voi ommella siten, että liittäää sivu- ja laitakappaleiden saumojen väliin korvat. Tämä pupu on muuten vahakangaspaloista ommeltu.

Ks. meikkilaukun postaus tästä.
5. Huopapupu

Jos tykkäät pienestä ja söpöstä kuten minä, pienet ja söpöt huopahahmot kuten huopapuput voivat olla myös sinun makuun. Tämän jänösen korvien sisällä on rautalankaa niin korvien asentoa voi vähän muovata.

Ks. huopapupun postaus tästä.
6. Pupunkorvalautasliinarenkaat

Pääsiäisenä syödään hyvin ja pyhäpäivänä voi vähän panostaa myös kattaukseen. Kunnon kankaiset lautasliinat ja siihen kaveriksi oikeat lautasliinarenkaat. Rautalangasta tehdyt pupunkorvat ovat kivat. Näyttävät, mutta yksinkertaiset. Ja mitä parasta - ei vie juuri mitään säilytystilaa seuraavaa pääsiäistä odotellessa.

Ks. lautasliinarenkainen postaus ja tutoriaali tästä.
7. Pupuovi

Kun ensin tulivat tonttuovet silloin pari joulua sitten, viime keväänä tein myös pääsiäispupulle oman oven! Ovi on täysin pahvista tehty. Maalia päälle ja siinä se - ei muita erikoismateriaaleja.

Ks. pupuoven postaus tästä.
8. Virkatut pajunkissat

Kaupungissa kestkustan asukkaana olen usein miettinyt, että milloin ja mihin sitä pitäisi mennä kunnon pajunkissoja löytääkseen (ja myös sellaiseen paikkaan, jossa niitä saisi itselleen ottaa). Onneksi enää ei sitä tarvitse miettiä, kun maljakkoon voi nostaa virkatut pajunkissat! Eihän se toki ole lainkaan sama asia, mutta ovatpahan kestävää laatua. Virkatut pääsiäisoksat toimivat myös allergiakodeissa.

Ks. pajunkissojen postaus tästä. 
9. Kestorairuoho

Ja jos on kestopajunkissat niin toki myös kestorairuoho! Tämä on mahtava, enää ei tarvitse voivotella, että apua onkohan liian myöhästä laittaa ruohot kasvamaan ja voi ei, jaksaako sitä nyt ollenkaan. Eikun kestoruoho pöytään ja koristeet kiinni! Kestoruohonkin voi tehdä minkä kokoisena vain, omani on ihan kahden koristeen kokoinen. Mitäs sitä pienessä taloudessa suurempaa. Pieni on näppärä.

Ks. kestorairuohon postaus ja tutoriaali tästä. 
10. Syötävä suklaakuppi

Itse tehty simppeli ananas-manteli-pasha on suosikkini. Erityisen kivaa pashasta tulee, jos sen saa lusikoida isosta pääsiäismunasta. Suklaamunista oli helppo leikata lämpimällä veitsellä "huippu" pois.  Pashaa (tai vaikka maustettua rahkaa tai kermavaahtoa!) sisään ja huipusta murennettuja suklaamuruja päälle. Silikoniset muffinssivuoat ovat muuten sopivan kokoisia kuppeja isoille pashamunille.
+ ekstra! 

Entä ne pääsiäismunien muovihylsyt? Hetken ilo ja jäljelle jää turhaa muoviroskaa, se on pääsiäismunien ongelma etenkin lapsiperheissä. Itsekin usein olen vuosien varrella näin aikuisenakin sortunut pääsiäismuniin (no koska nostalgia ja joskus saanut leluista kivoja korumatskuja), joten muovihylsyjä on kertynyt.

8 vinkkiä mihin hyödyntää munien muovihylsyt:
- Kaiken pienen säilytykseen; hyviä mm. korutarvikkeille
- Helistimien sisään turvakoteloksi; riisiä tms. sisään ja pikaliimalla kiinni, teippiä ympärille. Pysyy varmasti helistimen sisus sisällä vaikka lelun saumat rikkoontuisivat
- Koiran- tai kissanlelun sisään turvakoteloksi; ks. sama kuin yllä. Toimii tosi hyvin mm. kulkusen kanssa!
- Äänimuistipeli; tätä en ole itse kokeillut, mutta kuulemma aivan loistavia siihen
- Huovuvukseen; hylsyjen sisällä saa hyvin huopapalloja pesukoneessa (tosin en ole ihan varma onko muovin laittaminen pesukoneeseen järkevin vaihtoehto?)
- Hyvä pakkauslaatikko reissuun; pistä sisään vaikka korut tai vitamiinit niin löytyvät hyvin laukusta.
- Viime vuonna festareilla hoksasin: erittäin hyvä kotelo kuulosuojille!
- Ihan mikä vain säilytin; pistit sisään kukkien siemenet, kalastusperhot tai riivit niin kaikkeen toimii. Jos hylsystä ei näy läpi, permanenttitussilla voi kirjata päälle sisällön.

Mitä muita vinkkejä keksisit muovihylsyille?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.