sunnuntai 6. maaliskuuta 2016

Kestävä rairuoho.

Olen ihan jo pääsiäisfiiliksissä. Kaipaan jo kirkkaita värejä ja kevättä, joten.. aloin pääsiäisaskartelemaan. Tarvikkeina satunnaisia ja epämääräisiä huopahylsyjä, pala ohutta pahvia, liimaa ja huopaan sopivasti värikoodatut sakset..
Silppusin paksua huopaa n. 5cm pätkiksi ja aloin liimaamaan niitä pahvin keskustaan. (Aika tiiviisti, että pysyvät pystyssä.)
Tähän väliin sanottakoon, että idea jäi mieleen viime (tai sitä edellisenä?) pääsiäisenä. En muista alkuperäistä inspiraation lähdettä, Googlenkin avulla löysin vain tämän Taito Pirkanmaan Fantti-langasta tehdyn version. Alkuperäinenkin oli paksusta huopalangasta tehty (tunnistaisitko sinä mistä suomalaisesta käsityöblogista olisi kysymys?). Kun vihreää paksua lankaa ei minulla ollut, keksin korvata sen huovalla!
Ja se miksi käytin pohjana ohutta pahvia on täm: kun lopuksi painaa alta ylöspäin, pahvi sanoo PLOP. Liiman kosteuden ansiosta pahvi menee kaarelle ja ruohot "avautuvat" elävämmän näköiseksi! (Ja tähän väliin on hyvä antaa ruohon kuivua muotoonsa. Kun liima on kuivunut, voi ylimääräisen pahvin leikata reunoilta pois.)
Ja tässä valmis kestävä ja kierrätetty rairuoho! Ei tartte multaa tai vettä ja silti kestää varmasti vuodesta toiseen!

6 kommenttia:

 1. Hauska idea. Itse kasvatan sellaisia ruohoja joita voi antaa hamsterille syötäväksi. Tavallinen rairuoho taitaa olla myrkyllistä, mutta joitain muita voi kyllä antaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo onkin kyllä hyvä idea kasvattaa syötäviä ruohoja, jotka voi antaa lemmikille! :)

   Poista
 2. Hih, mahtava idea! Nyt kun harkitsen vakavasti käyttäväni koko Suomalaisen kirjakaupan lahjakorttini niihin pieniin tipuihin, niin samalla voisin askarrella niille ihan oikean kodinkin.

  VastaaPoista

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.