maanantai 28. maaliskuuta 2016

Pääsiäisenä aina.

Pääsiäsenä on oltava aina herkkuja. Tänään jälkiruokavuorossa ovat täytetyt isot pääsiäismunaset! Idea on Lidl:n reseptivihkosesta. Suklaamunista oli helppo leikata lämpimällä veitsellä "huippu" pois. Itsetehtyä ananas-manteli-pashaa
sisään ja suklaamuruja päälle. Silikoniset muffinssivuoat olivat sopivan kokoisia kuppeja isoille pashamunille.
Pääsiäisenä on oltava aina myös jotain uutta ja iloista. Tänä vuonna se oli tämä kestorairuoho, joka saa iloistuttaa tuleviakin vuosia. Ruoho on kyllä ollut hauska! Siinä on ollut päällystettyjä karkkeja, leluja ja oli siinä oikeitakin pääsiäistipuja. Nyt viimeisimpänä siihen pääsi pahvitipu.

Ks. ohjeeni kestävän rairuohon tekemiseen täältä.
Joku voi tunnistaa sitruunaisen hahmon Arlan rahkajogurtin pahvikääreestä. Niissä pikkupöniköissä on aina muovin päällä irroitettava pahvikääre. Olin laittamassa sitä tapani mukaan pahvinkeruuseen, mutta silmät osuivat sitruunaan. Näyttää hauskalta, leikkaan sen! (Psst! Niitä pahvikääreitä kannattaa muutenkin aina vilkuilla, aika monessa on esimerkiksi reseptejä kääntöpuolella! Moni niitä ei huomaa, jos heittää purkin sellaisenaan lajittelematta sekäjätteeseen..)
Pääsiäisenä on oltava aina myös pääsiäispupuja, edes jossain muodossa. Tämän pupun tein viime vuonna, ks. täältä.
Pääsiäisenä jää myös aina jotain tekemättä. Tänä vuonna se oli pääsiäismunan maalaaminen. Aikomuksena oli maalata yksi muna (ei ole aito, vaan rikkoontumaton askartelumuna), mutta en saanut sitäkään tehtyä, kun keskityin liikaa herkutteluun ja rairuohon tuijottamiseen. Muna odottakoon seuraavaan pääsiäiseen. Tiedämpähän valmiiksi mitä silloin ainakin teen.

12 kommenttia:

 1. Mainio tuo kestorairuoho, nerokasta! :)

  VastaaPoista
 2. Hauskan näköinen tuo kestoruoho, siitä tosiaan riittää iloa useammaksi vuodeksi.
  Muistankin tuon pupupostauksen, ihastelin pupua jo siis vuosi sitten.
  Mukavaa toista pääsiäispäivää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) hauskaa, että muistat pupun! Kuin myös, hyvää toista pyhää.

   Poista
 3. Nyt on pakko kysyä: tarkoittaako oikeat pääsiäistiput OIKEITA tipuja? MIKSI EI OLE KUVIA vaadin kuvia söpoistä tipuista!

  VastaaPoista
 4. Kestoruoho on loistoidea! Ei tarvitse murehtia laittoiko nyt liian aikaisin vai liian myöhään ruohon kasvamaan, kaivaa vaan kaapista esille valmiin :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta :) ruoholla karsitaan ajoitusongelmat! :) Kiitos!

   Poista
 5. The eggs are so cute and yummy!

  http://beautyfollower.blogspot.gr/

  VastaaPoista

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.