lauantai 19. maaliskuuta 2016

Tee-se-itse: Pienet Dots-ripustimet.

Kuva: muuto.com
Muuton the Dots-ripustimet. Nyt niiden tyyli (vasta) kolahti ja kovaa. Tahtoo! Mutta. Sitten se taas tuli. Tietenkin, pitihän se arvata. Iski taas se itsepintainen eikun-minähän-teen-ne-itte-moodi ja sitähän oli kuultava. Joten:

Tee-se-itse: Pienet puiset pyöreät-seinäripustimet
Inspiraationa Muuton the Dots.
Tarvikkeet: puukiekkoja, viini- tai skumppapullon korkkeja*, puukko ja kiinnitystarpeiksi joko vasara ja nauloja tai pora ruuveineen. Lisäksi liimaa tai paksua kaksipuoleista tarraa/teippiä. Tahtoessasi akryylimaaleja.
* voit käyttää kiekon ja seinän väliin myös jotain muuta kierrätettävää materiaalia kuin korkkia.

Tee näin: viillä puukolla korkin "varresta" paksuja kiekkoja, yksi kuhunkin ripustimeen. (Maalaa korkki- ja puukiekot. Anna kuivua). Mittaa seinälle ripustimien tarkat paikat. Voit sommitella kiekkojen paikkoja vaikka sinitarran avulla. Naulaa tai ruuvaa korkkikappaleet suoraan seinään. Aseta puukiekko joko liimalla tai tarralla korkin päälle. (Suosittelen jälkimmäistä
niin ripustimien irroittaminen seinästä käy aikanaan helpommin.)
Ja niin ne valmiit ripustimet pysyy seinässä! Itse jätin ripustimien korkkikappaleet maalaamatta, mutta puiset päälikappaleet maalasin mattavalkoiseksi. Jos myöhemmin kaipaa jotain muuta väriä niin siinä on hyvä pohjamaali valmiina.
Sommitelma ripustimien osalta näyttää tältä. Kaksi suurempaa ja kaksi pienempää pienikokoista dotsia.
Oikeat dotsit ovat halkaisijaltaan paljon suurempia (9-17 cm) ja ne kantavat vaikka ostoskassia, kun hyvin kiinnittää seinään. Omani ovat paljon pienempiä, 4 cm ja 7 cm. Tarkoituksena onkin lähinnä korujen pitely, joten koot ovat siihen just hyvät.
Tästä tuli juuri sellainen mitä suunnittelin! Nyt saan pitkät kaulaketjut seinälle, eivät enää mene laatikossa ja lokerikoissa solmuun. Selkeästi alan kaipaamaan jonkinlaista korutaulua tai -naulakkoa takaisin käyttöön. Edellinen oli liian massiivinen, mutta tämä on juuri hyvä. Näihin mini-dotseihin ei voi kasata liiaksi tavaraa!

// Ks. myös nämä diy-versiot: ripustimet voi tehdä myös lipaston tai oven vetimestä: The Felted Fox: Dot wall hooks diy tai yhdistämällä puukiekon väliin tulevan onton puupalikan kanssa: miniKUNST: Sparsemmel.

6 kommenttia:

 1. Nää on kivat! Ite mietin aikanaan et olisin käyttänyt niitä puisia pyöreitä oven kahvoja tuohon tarkoitukseen..En tosin millään enää muista miten suunnittelin kiinnittäväni :O

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) tuossa yllä linkkaamassani ohjeessa on ns. nupista tehtynä, tsekkaa siitä idea kiinnitykseen.. :)

   Poista
 2. Ihania! Oonkin haaveillut tämmösistä... hmm.. ehkäpäehkäpä... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti :) no jos kerran on haaveiltu niin kyllä todellakintodellakin... ;)

   Poista
 3. Voi ihanaa. Olen jonkin aikaa haaveillut Dots ripustimista mutta en ole malttanut ostaa. Skumppapullon korkkeja löytyy (heh), joten nyt vaan puukiekkoja jostain ja maalia pintaan. Mahtavaa!! Kiitos! Pitänee alkaa seuraamaan sinua ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puukiekkoja löytyy useimmista askartelukaupoista ja myös rautakaupoista tai remppatavaraa myyvistä tavarataloista :) Kiitos, ole hyvä vain :)

   Poista

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.