torstai 24. maaliskuuta 2016

Tee-se-itse: Magneettikehys.

Mitä tulee, kun yhdistetään kaksi tavanomaisesta poikkeavaa materiaalia kuten lasia ja magneettia yhteen lasiliimalla?
Tarjotin Vitra - Pääsiäispuput Pentik
Kolmiulotteinen kehyksitön kehys! Kaksi lasilevyä ja kahdeksan pientä magneettia. Käytin Cascon lasiliimaa ja eeppisten liimatuhrujen ja ensin väärinpäin magneetin liimaamisen jälkeen sain kehyksen pystyyn. Ihan pyhällä hengellä ei pysy pystyssä, siihen olisi tarvinnut väliin paksummat magneetit. Mutta vähän tuettuna, pysyy hyvin suorassa. Nyt ensimmäisenä kehyksiin pääsi litistettäväksi kaksi tipua - väliin voi laittaa kyllä mitä vain, myös ihan vaikka vain valokuvan.
Edellisestä kuvasta voi myös bongata uuden piikkisen kaverini! Edellinen otti ja luovutti, joten tarvitsin uuden kaktuksen. Ennen kuin keksin millaiseen ruukkuun se pääsee, kääräsin ympärille paperikassia ruman suojaruukun peitoksi.
Ideat sekä kehykseen että kaktuksen paperikääreeseen talletin muistiin Granitista (granit.com). Kehys oli tosin paksua pleksiä ja muutenkin vähän eri kaliiperia, mutta tuosta se idea lähti muhimaan omanlaisekseen.

2 kommenttia:

 1. Moi

  Semmoinen tuli mieleen, että pysyykö lasit yhdessä, jos magneetit olis lasien ulkopuolella?
  Siis toimisko niin? Kiinnostais kovasti!

  Irma

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Irma! Miksei toimisi, jos vain on tarpeeksi voimakkaat magneetit :) Esimerkiksi neodymium-magneetit (pieniä, mutta järjettömän voimakkaita) voisivat olla sopivia? Sitähän voi ensin kokeilla ilman liimaa, että pysyykö sellaisilla magneeteilla lasit vastakkain :)

   Poista

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.