perjantai 11. maaliskuuta 2016

Kestävään pesuun.

Lähdin reissuun ja reissussa majoittauduin ystäväni.. ja koska ystäväni oli juuri muuttanut uuteen kotiin, oli kiva viedä jotain ihan pientä mennessään. Jotain mikä olisi laukussa kevyttä, pientä ja käytännöllistä.. ja jotain minkä voi vielä tehdä itse?
Siivousliinoja! Tylsää? No ehkä vähän, mutta on ainakin käytännöllistä ja uuteen kotiin hyvin soveltuvaa.
Ostin kaistaleet vaaleanpunaista ja harmaata vohvelikangasta. Ompelin kaksi kappaletta vastakkain neljä rättiä kahdessa erissä koossa. Isommat liinat ompelin kaksivärisenä, pienet ovat kokonaan vaaleanpunaisia.
Kokosin setin yhteen etiketillä. Vältin kirjoittamasta tylsästi "Siivousrättejä", koska saaja saa päättää ovatko siivoukseen tai johonkin muuhun. Vohvelikangas soveltuu niin moneen ja isommat riittäisi vaikka sporttailuun tai reissussa kasvopyyhkeiksi. Itse ainakin olen tykännyt omista joogamaton urheilupyyhkeistä. Vohvelikangas on niin imukykyinen ja nopeasti kuivuvia! Vohvelipyyhkeet ovat olleet myös mahtavia reissussa, koska ne menevät taiteltuna mahdottoman pieneen tilaan!
Nämä oli kiva tehdä. Helppoa ja yksinkertaista. Näitähän tekisi vaikka liukuhihnalta settiä setin perään.. Yritän hillitä itseni etten lähde vohvelikaupoille hakemaan lisää siivousrättikangasta kaikissa sateenkaaren väreissä!

12 kommenttia:

 1. Mun mielestä tää on just hyvä lahja. Mulle tuli mieleen, että näitähän voi käyttää myös pesulappuina naamallekin. Monipuolista ja nättiä.
  Kivaa viikonloppua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) totta, jos vain iho kestää vohvelikankaan niin mikäpä ettei :)

   Poista
 2. Hirmu nätti lahja! En muuten ole koskaan ajatellutkaan, että vohvelikangas olisi hyvä pyyhekangas, joten kiitos vinkistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) kyllä vain, toimii hyvin myös esim.keittiössä keittiöpyyhkeenä :)

   Poista
 3. Nyt täytyy kommentoida tästä ja edellisestä postauksesta, että olipa pitkästä aikaa innostavia, käyttökelpoisia ideoita. Nuo korokkeet ja pillihimmelit on tuntuneet vähän turhakkeilta, kun tavaraa pyörii nurkissa ilmankin moisia. Korttikotelon inspiroimana silppusin jopa vanhan osittain hajonneen nahkalaukun aikomuksena tehdä kokonaan uusi laukku..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä, että sait intoa ja inspiraatiota :) tsemppiä uuden laukun tekemiseen, kuulostaa kivalta projektilta :)

   Poista
 4. Noita kun koristelisi niillä vohvelikirjonnoilla vai mitä ne oli...? Pujoteltiin puuvillalankaa eri muotoihin.. =) Kiva idea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) samaa mietin lahjan saajan kanssa. Tuntuu tosin, että lapsena vohvelikangas oli paljon paksumpaa, tämä metrikangas tuntuu kovin ohuelta ja kiinteältä.. :)

   Poista
 5. Ihania tuollaiset vaaleanpunaiset ja harmaat siivousliinat! Itsekin olen vähän katsellut uusia liinoja kuituliinojen seuraksi. Ja hyvä lahjaidea. Pitää varmaan laittaa omakin ompelukone laulamaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laita laulamaan, itse tehdyillä siivousliinoilla siivouskin on mukavampaa ;)

   Poista

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.