maanantai 26. elokuuta 2019

DIY: 2 x Pullosuojat vesipullolle.

Olen vaihtanut muovipulloni kestävämpiin vaihtoehtoihin. Keskimmäinen tuli ensin viime vuonna, sitten hankin kultaisen lasipullon kaveriksi sille varalle, että parempi on tiskikonekeikalla.

Ja nyt löysin söpön pienen lasipullon ns. laukkupulloksi - pullo on just sopiva pikkuhörpyn pullo esim. kaupungille menoa varten. Joskus tuntuu, että pieni vesipullo olisi tarpeen ja ongelmaksi tulee se, ettei jaksaisi ottaa isoa laukkua tai reppua mukaan. Tämä pikkuinen mahtuu olkalaukkuun helposti mukaan!
Silikonisen pullon inspiroimana tein toisillekin pulloille pohjasuojat. Ihan vain, koska kalina ei ole kivaa ja tuovat vähän varmuutta siihen, etteivät räsähdä heti ensimmäsestä iskusta rikki.
Pieneen tein pohjan virkaten ja toiseen ompelin iisimmän pikasuojan korkkikankaasta.

Leikkasin pullon ympäryksen verran korkkikangasta, ompelin reunat vastatusten ja lisäsin pohjaan kaksi suikaletta. Nopeasti valmista!
Virkkaaminenkin oli nopeaa. Valitsin langaksi aitoa muurarinkäsityölankaa, koska se on niin käyttöä kuin kosteuttakin kestävää. Ja myös siksi, että langassa on kiva kiilto ja mukavaa jämäkkyyttä.

Virkkasin harmaalla spiraalina pohjan ja sitten tein kaksivärisesti siksak-raidat. Se, että toinen lanka kulki kokoajan työn sisällä mukana kuvion kohdalla niin se toi myös lisää jämäkkyyttä suojaan.
Pullo on ollut jo useana päivänä mukana matkassa. Ihan täydellinen laukkuhuikka! Tulee paremmin juotua vettäkin, kun on vesipullo mukana ilman isompaa painolastia.
Tässä loppuun vielä inspiraatioksi mitä muuta voi muurarinlangasta tehdä. Sopii niin seinälle ja käyttöön. Hyvä, kestävä lankakorumateriaali.

Ks. postaukset: helppo seinävaate / virkattu pallosormus / makramee-hiuspanta / hapsut huiviin / pitkät hapsukorvikset + helpot hapsukorvikset / punottu ja vedenkestävä ranneke miehelle / runsas lankakaulakoru / punottu prikkakaulakoru

Mihin sinä olet muurarinlankaa käyttänyt? Vielä pitäisi uusia käyttökohteita keksiä lopuille langoille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.