sunnuntai 26. helmikuuta 2017

Muurarinhuivi.

Musta, tylsä huivi. Täysin tavallinen, ei millään tavalla uniikki. Ajattelin, että milläs lisäis vähän persoonaa peliin? Vastaus löytyi hapsuista. Pitkistä, keltaisista hapsuista. Tein ne muurarinlangasta! Aikaisemmin tutustuin muurarinlankaan tekemällä yksinkertaisen seinävaatteen (kuvassa taustalla) ja näyttävät korvakorut.
Hapsut oli helppo tehdä. Leikkasin yhtä pitkiä pätkiä, vedin ne virkkuukoukulla huivin läpi ja kiristin silmukalle. Huivissa oli sopivasti "pystyraitoja", joiden avulla hapsut sai pujotettua tasaisin välimatkoin.
Kyllä nyt on vähän väriä! Tipunkeltainen keväthuivi. Täytyy tosin varmaan pitää vain sisällä asustehuivina.. Takin kanssa voi muuten tulla ongelmia vetoketjun kanssa!

// EDIT: Lisäys - ja inspiraatio pitkien hapsujen huiviin sain tästä Purlsoho.com: Beautiful spring scarf.

5 kommenttia:

 1. Hauska tuunaus! Mutta oikeastaan tulin kysymään, mitä koruliimaa käytät? Juolahti mieleen, että sinä varmaan tiedät mikä ois hyvää. Tarkoitus olisi liimata esim. nappeja korvistaustoihin ja koristeita pinneihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Liima riippuu paljolti materiaaleista. Käytän paljon nahkaa, sille on hyvä tekstiili- tai kontaktiliima. Muovit ja metallit menee hyvällä pikaliimalla. Tosin jos esim. liimaa metallia metalliin, pikaliima ei riitä vaan silloin voi kokeilla kontaktiliimaa tai sit ujuttaa väliin jotain muuta materiaalia metallien väliin pidikkeeksi :) Pikaliimoista ihan peruskin on hyvä, ei tartte hifistellä. Riittää kunhan pitää kappaleet tarpeeksi kauan yhdessä eikä lotraa liimaa. Pieni tippa on parempi kuin et laittaa liikaa, jolloin kappaleet menee vain ns. liimaliirtoon :) Ps. Uusimmassa Kauneimmat Askartelut -lehdessä on koko aukeaman juttu askartelijan erilaisista liimoista, kattava tietopaketti! Tsekkaappa, voisit olla siitä kiinnostunut :)

   Poista
  2. Kiitos vinkeistä! Pitää ehdottomasti tsekata tuo lehti! :)

   Poista
 2. Kotipaikan kiekkotiimin värit näyttää olevan myös huivissa ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai kas niinpäs sattui :D harmi etten seuraa kiekkoa!

   Poista

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.