torstai 2. helmikuuta 2017

Tutoriaali: Maalattu suomukoru.

Iski inspiraatio yhdistää kaulakoruksi maalattua nahkaa. Niin se teen, kaulakoruksi! Ja tässä tutoriaali päälle:

Tee-se-itse: Maalattu suomukaulakoru

Tarvikkeet: Pala nahkaa, sakset, maalarinteippiä, maalia, pieni pensseli, vahvaa liimaa, iso neula tai ratkoja, 2 kpl välirenkaat, korupihdit, kaulaketju.
1. Leikkaa nahasta samankokoisia soikioita, suomuja. Itse leikkasin niitä 12 kpl. Määrällä ei ole niin väliä, tee itselle mieluisa kokonaisuus mieluisassa koossa.
2. Teippaa nahkakappaleet maalarinteipillä sanomalehtipaperiin tai johonkin muuhun suojapaperiin. Varmista, että maalarinteipin laita kulkee linjassa kärjestä kärkeen niin maalirajasta ei tule vinkkura.
3. Maalaa nahkakappaleet. Voit hyvin käyttää nahkamaalia, (vanhaa) kynsilakkaa tai vaikka pienoismaalia. Itse käytin akryyliä, se on suosikki. Pysyy ja kestää hyvin. Ja parasta on se, että akryylimaali kuivuu nopeasti!

Maalista ja sävystä riippuen voi olla, että joudut maalaamaan useamman maalikerroksen. Anna välillä kuivua hyvin. Jotkut (etenkin nahkaa vaaleammat sävyt) voivat myös vaatia pohjamaaliksi valkoisen värin.
4. Kun maalaus on ohi, tulee seuraavana liimaus. Esimerkiksi kontaktiliima on hyvä. Liimaa sillä nahkakappaleet limittäin. Itse liimasin kahdessa rivissä hiukan kaarevaan muotoon ja lopuksi yhdistin  rivit päällekkäin (ks. kuva alla).
5. Ja kun liima on kuivunut, voi jo viimeistellä korun. Puhko yläkulmiin paksulla neulalla tai ratkojalla reiät ja pujota välirenkaat reikiin. Sitten kaulaketju välirenkaisiin. Ja valmista tuli!
Tässä valmis koru. Jos nyt huomaa, että valittu nahka olikin vähän liian löperöä ja kaulassa koru kaartuu mutkalle, voi taakse liimata vielä taustanahkakappaleen. Leikkaa vähän muotoon ja liimaa paikoilleen.
Ja valmista tuli! Itse tykkään pitemmästä ketjusta, mutta menisi myös lyhyemmällä. Pitäisiköhän vielä tehdä kaulakoruun mätsäävät kultaiset suomukorvakorut..

2 kommenttia:

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.