maanantai 14. marraskuuta 2016

Kokeilussa muurarinlanka.

Ostin hiljattain Kärkkäiseltä tarjouksesta muurarin aitoa käsityölankaa, tuota viime kevään niin sanottua hittivirkkauslankaa brändättynä hienompaan kuosiin. En aiemmin keksinyt hyvää proggista liukkaalle ja ohuelle (mutta hyvin kestävälle) langalle.. mutta nyt kun sai viisi rullaa kympillä, alkoi niitä toteuttamiskelpoisia ideoita tulemaan mieleen. 

Valitsin viittä eriä väriä. Keltaista, valkoista, kullan/beigensävyistä, petroolinsinistä (ihananihana!) ja tietenkin mustaa. Näistä otin suorilta kolme rullaa käyttöön ensimmäiseen projektiin - joka ei ole virkkaustyö, vaikka niin olisi ehkä voinut odottaa muurarinlankaan nähden.
Se on uusi seinävaate! Ja hyvin yksinkertainen sellainen. Valkoista, mustaa ja kultaa pystyraitoina, alareuna epäsymmetrisesti viistoon leikattuna (tuo reunan leikkaaminen ja tasaaaminen oli ehdottomasti projektin hauskin osuus).
Jätin kaikenlaiset kikkailut, punonnat ja makramesolmut pois. Lanka kaksinkerroin ja lenkillä kiinni. Rivit napakasti ja sitten ylös ripustuslenkkiin puuhelmet  pieniksi yksityiskohdiksi. Projekti valmistui nopeasti ja olen tyytyväinen, että jos kun aikanaan tahdon tilalle jotain muuta, ei kaikki silpottu lanka mene hukkaan ainakaan kiinteiden solmujen takia. Ei tarvitse kuin pudottaa lenkit varresta niin saa pitkät lankat kerättyä johonkin uusiokäyttöön, vaikka talousnarun korvikkeeksi jos ei muuta.
Tykkään kovasti työn yksinkertaisuudesta. Langoilla on kiva kuljettaa sormia hipsuttaen. Siinä on jotain terapeuttista.
Ennen seinällä oli tämä punottu pienempi seinävaate (ks. esittelypostaus tästä). Vähän alkaa olla jo reppanan näköinen ja vinksinvonksinkin kaikesta kahden vuoden siirtelystä ja ajottaisesta syrjään taittelusta.
Uusi seinävaate on edellistä punottua paljon isompi! Siinä se komeilee, sovitusnukke-Pirkko vieressään.

16 kommenttia:

 1. Tulipa kivan näköinen ja värit sopivat hyvin toisiinsa. Minäkin noita lankoja katselin Kärkkäisellä, mutta en vielä ostanut. En juurikaan virkkaile mitään, mutta eihän sitä tiedä vaikka joskus innostuisi. Liisa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) kokeile ihmeessä, soveltuuhan nuo muuhunkin kuin virkkaamiseen :)

   Poista
 2. Kiva kertakaikkiaan! Vilkaisi näitä käsityömessuilla ja näissä oli kyllä tosi kivat värit. Bilteman lankoja ostin kesällä kun kaikki muutkin ( :D ) mutta värit ovat kyllä niin räikeitä että en ole saanut niistä mitään aikaiseksi. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) juu Bilteman värit oli aika räikeät :D kiva et tuli myös tuo "aito" muurarinlanka myyntiin, valikoimassa on tosi paljon kivoja sävyjä :)

   Poista
 3. Ihanat sävyt valitsit seinävaatteeseen. Näyttää kivalta!

  VastaaPoista
 4. Hieno ja langoille saa hyvin jatkokäyttöäkin sitten kun haluaa vaihtelua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) mahdollisuus uusiokäyttöön on aina iso plussa :)

   Poista
 5. Kivan näköinen, värit kauniit. Mukava toi kiilto.

  VastaaPoista
 6. Miten hyvä idea! Niin yksinkertainen ja toimiva :) Tykkään kovasti noista väreistä!

  VastaaPoista
 7. Oi, onpas vallan hieno! Tällaiseen voisin itsekin harkita ostavani ko. narua, vielä en ole sitä kokeillut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Kannattaa tutustua, toki saahan tuosta tehtyä vaikka ja mitä muutakin :)

   Poista
 8. U P E A !!! miulle kans! makramee sidottua seinävaatetta olen kaavaillut mutta tämä olisi paljon nopeampitekoinen :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) oli todellakin nopeampi, valmistui yhdessä hujauksessa :D yritin kerran makrameella yhtä isoa, mutta eihän se sitten valmistunut koskaan hitauden (ja vaikeuden) vuoksi..

   Poista

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.