maanantai 7. marraskuuta 2016

Hapsutrikootakki.

Ompelin viikonloppuna jotain pientä itselleni. Tuli inspiraatio ja valmiina oli mustaa paksuhkoa viskoositrikoota ja ideankin toteutin viime kesältä. Oli jo kuukausia sitten ajatus tehdä kesäiltoihin kiva hapsuhelmainen trikootakki, mutta kesä meni ja idea unohtui. Pakkaset tulivat ja ideakin palautui mieleen lämpökaipuussa. Mikseipä sen ompelisi sittenkin nyt talvea vasten, miksipä sitä ensi kesän lämpöä odottelemaan?
Kaavaa otin omasta trikoopuserosta ja mittanauhan kanssa leikkelin kankaasta takakappaleen, etusivukappaleet ja kapeat hihat. Hihojen saumat alkavat vasta kesävarren puolesta. Sinne upotettuna käy tässä yksinkertaisessa ompeluksessa ihan hyvin. Lopuksi huolittelin etureunat trikookanttauksella (kankaan leikkuujämistä tehtynä) ja sipsuttelin saksilla helman hapsuille.
Mittasin pituutta on sen verran tarpeeksi, että voin myös joskus tarvittaessa leikata hapsut pois. On hyvä ennakoida tällaiset erikoisemmat osat vaatteissa siltä varalta varmuuden vuoksi, jos ne eivät myöhemmin mieltä enää miellytäkään.
(Ks. t-paitaan tekstiilitussilla tehty 90's -printti tästä ysäri-postauksesta.)

4 kommenttia:

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.