tiistai 29. marraskuuta 2016

Joulukalenteri 2016.

Viime vuonna teimme avomiehen kanssa ensimmäisen yhteisen joulukalenterin. Se oli kivaa, pieni ylläri joka toinen päivä toiselle, joka toinen päivä toiselle. (Ks. viime vuoden joulukalenteri täältä.) Jatkettiin kalenteria tälle vuodelle! Ja koska edellinen meni vanhoja lehtiä kierrättämällä, otin tälle vuodelle lähtökohdaksi vanhan jo osaksi revityn kirjan sivut. Plus trikookudepätkät, joilla sidoin "luukut" metallitankoon ja metallitangon taulukoukkuun.
Ompelin kaksi kirjansivua yhteen jättäen yläreunan auki. Sitten ylläripylläri sisään ja suu taitteelle. Nitojalla kiinni ja numerotarra päälle. Aika helppoa. Kuorien ompelu oli terapeuttisen linjastomaista hommaa.
Ongelmia tuli kyllä siinä vaiheessa, kun yritti keksiä pieniä sisältöjä kuoriin. Luovutin jossain vaiheessa ja hankin sisältöjä koosta huolimatta. Osa mahtui ja osa sitten ei lainkaan.. (Ja eihän yhtään arvaa mikä tuo kolmas ylläri tuossa on..)
Itsehän olin niin ovela, että koodasin erikseen paketut yllärit. Ei siis voi tietää mikä päivä tuleekin jotain isompaa avattavaa.
Ja erikseen pakatut luukut löytyvät kalenterin alta mustaan lahjasäkkiin piilotettuna.
Parhaimmalta joulukalenteri näyttää iltaisin pallovalojen kanssa (ks. pingispalloista tehdyt pallovalot täältä). Kohta siitä saa alkaa napsimaan luukkuja. Tein muuten miehelle pari itsetehtyä sisältöä myös. Palataan niihin vielä myöhemmin.

6 kommenttia:

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.