torstai 3. marraskuuta 2016

Huttupakkaus osa kolme.

Tavallinen ja vanha puhelimen pakkaus. Laidastaan rikki ja muutenkin sellaisenaan täysin turha - mitäpä nuita säilyttämään tuollaisenaan? Mutta kierrättäjä katsoo tarkemmin, saisiko pakkauksesta sittenkin jotain hyödyllistä irti?
Idea lähti laatikon sisällä olevista muovilevyistä (kaksi erilaista). Kovia, siistejä ja sileitä. Vähän taipuisia, helposti saksilla leikattavia. Näistähän voisi saksia montakin juttua! Katsotaas kolme kierrätysideaa:
Idea 1: Jos levyssä on syvennyksiä, leikkaa ne reunoja myöten talteen. Hyviä pohjia "sekoituskupeiksi" esim. maaleille tai liimoille. Voi käyttää ja heittää pois, jos ei pienellä vesipesulla saa alustaa käyttöön uudemmankin kerran.
Idea 2: Tasaisesta levystä voi leikata moneen tukikappaleita - vaikka tällaisen renkulamallisen kappaleen (reikä oli muovissa valmiina), jonka voi kiinnittää alareunastaan taulun taakse (esim. niittipyssyllä) ripustuslenkiksi. Ei nyt ollut ripustettavaa taulua, jolla ihan näyttää käytännössä, mutta tätä ideaa olen käyttänyt useasti ja hyvin kestää, kun asemoi ja kiinnittää hyvin.
Idea 3: Silputkin voi hyödyntää vaikka korumateriaalina. Nämä piikkikorut leikkasi nopeammin mitä pikaliima ehti kuivua.
Tästä näkee korvakorujen koon. Vinkki: pyri leikkaamaan muovi muotoonsa suorilla linjoilla niin vältät tuhruiset reunat. Jos sipsutat, reunasta harvemmin tulee suora ja siisti. Ja jos kulmat tuntuvat liian pistäviltä, voi niistä ihan piikkiriikkisen leikata pehmeämmäksi. Myös kynsiviilalla voi hioa terävyyttä pois.
Ja tietty se laatikko tuli liimalla korjattua ja sisustuskontaktilla päällystettyä. Ei ole enää turhake, vaan käyttöön tuli.
Nyt on kolme erilaista laatikkoa kaikki erilaisin marmorikontaktien päällystettynä. Näistä tuli hauska trio!

Ks. lisää pienten pakkausten kierrätysvinkkejä esimerkiksi näistä aikaisemmista postauksista:
Huttupakkaus osa 1 (sis. myös korvakoru- ja kaulakorumallin!) ja Huttupakkaus osa 2.

3 kommenttia:

  1. Hyviä kierrätysvinkkejä ja noista korviksistahan tuli tosi hienot!

    VastaaPoista
  2. Muovilevyistä on kyllä moneksi. Meillä on itsellä etsinnässä yritys, joka tekee muovikoneistusta. Heidän kautta täytyisi saada tilattua melko paljon muovilevyjä meidän kasvihuoneprojektiin. Tykkään myös askarrella, eli ehkä ylijäämistä voi myös keksiä jotain. https://muovicenter.com/koneistuspalvelut/

    VastaaPoista

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.