tiistai 2. toukokuuta 2017

Remppatyypin kaulakoru.

Muurarinlankaa ja prikkoja. Taidan toistaa itseäni kuin rikkinäinen vinyyli levysoittimessa, mutta antaapa mennä. Mikseipä käyttäisi kahta kivaksi todettua ja paljon käytettyä (ks. lopusta linkit) materiaalia yhdessä?
Tein kaulakorun, joka on kunnon remonttireiskan kaulakoru! Muurarinlankaa ja prikkoja työkalupakista.

Keskeltä kaulakoru on punottu kantilliseksi nyöriksi (mikä lie oli punonta taas nimeltään?). Yhteen nurkkaan joka toinen kerros lisäsin pienen prikan. Päät letitin ja kun punonta oli neljällä kahden langan parilla, tein myös letityksen neljällä osiolla. Päät yhdistin ensin siksakilla päällekkäin ja koska se ei tietenkään näyttänyt kovin kivalta, päällystin siksak-kohdan piiloon nahkapalalla (liimasin ympärille tekstiililiimalla).
Ihan samanlaisen kaulakorun tein vuonna 2011. Se löytyy tästä hiukahkon jo nolosti vanhentuneesta postauksesta. Samassa postauksessa on myös muita prikka- ja mutterikoruja. Alkuperäinen kaulakoru (sis. ohjeen punontaan) on täältä: honestlywtf.com /DIY Box Braid Necklace.

Pidin tuota vanhaa ja joskus kirkkaan valkoista kaulakorua tosi paljon. Se aina vähän nauratti, kun ajatteli et hei, mulla on prikkaa ja kengännauhaa kaulassa. Nyt se on vähän jo kulahtanut ja en sitä ole viime vuosina enää käyttänytkään. Voisi purkaa prikat irti ja keskittyä uuden siromman version käyttämiseen.
Tästä tuli kiva! Kevyt, mutta silti sen verran tulee prikoista painoa, että koru pysyy mukavasti paikoillaan. On myös kiva, että korua ei tarvitse sitoa mitenkään niskan taa. Pujotus vain ja menoksi!

Muurarinlangasta muita projekteja: Seinävaate / Huivin hapsut / Kaulakoru / Statement-korvikset / Hapsukorvikset
Prikkoja monessa tarkoituksessa: Erilaisia prikkakoruja / Päällystetyt korvikset / Prikat sormuspohjina / Prikka vetoketjun vetimenä / Pannunalunen prikoista

4 kommenttia:

  1. Tää on niin magee, että jopa minä voisin laittaa sen kaulaani Aleksista puhumattakaan. Se on korujen suuri ystävä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sitten eikun punomaan! :) Tää onkin kyllä sen verran rouhea, että on helppo tehdä myös miehelle sopiva versio :))

      Poista

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.